reklama

Trnavský jarmok nahradia menšie podujatia Stredovek pod hradbami a Rozlúčka s letom, do mesta prídu aj remeselníci

Trnavská radnica priblížila, ako by mal v roku 2021 vyzerať Tradičný trnavský jarmok. Vlani sa pre pandémiu podujatie neuskutočnilo.

„Hľadali sme možnosti, ako Tradičný trnavský jarmok usporiadať a zároveň dodržať všetky preventívne opatrenia. Epidemiologická situácia sa síce, našťastie, zlepšuje, stále však platí povinnosť sledovať počet návštevníkov podujatí a zbierať ich kontaktné údaje. Nedá sa predpokladať, že by to malo byť v septembri inak. Veľké podujatie, ktoré do centra mesta lákalo tisícky ľudí, sme preto nahradili menšími, na ktorých je možné ustrážiť počet účastníkov a evidovať ich kontakty,“ priblížila Zuzana Bodišová, vedúca odboru komunálnych služieb Mestského úradu v Trnave a zároveň riaditeľka Organizačnej skupiny TTJ 2021.


Stredovek pod hradbami

Ilustračné foto: trnava-live.sk / Patrik Pokorný

Trnavčania aj návštevníci sa môžu medzi 9. a 12. septembrom 2021 tešiť na Stredovek pod hradbami v Sade Antona Bernoláka (promenáda) a Rozlúčku s letom v Mestskom amfiteátri.

Počas jarmočných dní tiež v centre mesta nájdu remeselníkov, ktorí im predvedú svoje jedinečné výrobky. Stánky budú rozmiestnené s dostatočnými rozostupmi a fungovať budú v režime ambulantného predaja.

Tradičným trnavským jarmokom sa bude na svojom zasadnutí v utorok 29. júna 2021 zaoberať aj mestské zastupiteľstvo.

„V bežnom roku by sme už v tomto čase intenzívne pracovali na prideľovaní predajných miest a príprave mapy jarmočniska podľa plánu organizácie TTJ. Terajšia situácia je však iná a preto je potrebné formálne zrušiť uznesenie mestského zastupiteľstva z februára, kde sa schválil termín jarmoku a jeho organizačné zabezpečenie v podobe, ktorá teraz nie je možná,“ poznamenala Z. Bodišová.

O podrobnostiach jarmočného programu budeme informovať v blízkej dobe.

Ulož ako PDF
Napísal 22. júna 2021 7:49. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.