reklama

Peter Sagan vybojoval v Trnave celkový triumf na pretekoch Okolo Slovenska

Zaplnené centrum Trnavy sledovalo v nedeľu 19. septembra 2021 celkový triumf Petra Sagana na 65. ročníku medzinárodných cyklistických pretekov okolo Slovenska. Žltý dres získal vďaka druhému miestu po šprinte na Štefánikovej ulici. Náš historicky najlepší cyklista sa stal celkovým víťazom etapových pretekov po štvrtý raz v kariére – predtým triumfoval na Okolo Sardínie, Okolo Poľska (2011) a Okolo Kalifornie (2015).

Záverečná 4. etapa odštartovala z Trenčianskych Teplíc a po niekoľkých desiatkach kilometrov sa aj po aktivite Sagana a jeho tímu Bora Hansgrohe odtrhol únik dňa. Čelná skupina vydržala až do cieľa po 159 kilometroch v Trnave.

V záverečnom šprinte bol najrýchlejší Itamar Einhorn z tímu Israel Start-Up Nation, Peter Sagan skončil druhý, o vlások pred Ceesom Bolom (Team DSM).


Peter Sagan finišuje v centre Trnavy do cieľa záverečnej 4. etapy, 19. septembra 2021

FOTO: Igor Stančík / OkoloSlovenska.com

Peter Sagan skončil v jednotlivých etapách trikrát druhý a raz tretí a vďaka bonifikačným sekundám sa stal zaslúženým víťazom pretekov Okolo Slovenska s náskokom 11 sekúnd pred Jannikom Steimlem z Deceuninck – Quick-Step. Zároveň získal slovenský cyklista aj zelený dres za víťazstvo v súťaži o najlepšieho špurtéra.

Víťaza dekorovali župan Jozef Viskupič a primátor Peter Bročka.

Mesto Trnava sa stalo dôstojným hostiteľom podujatia, o čom svedčil aj veľký záujem divákov prítomných na cieľovej rovinke a Trojičnom námestí, kde boli dekorovaní najlepší cyklisti.

Trnava bola dejiskom Okolo Slovenska aj v rokoch 2011, 2014 a 2017, pred dvoma rokmi sa tu konali spoločné majtrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike.

Priamy prenos okrem RTVS vysielala aj stanica Eurosport, ktorá sprostredkovala niekoľko minút trvajúce zábery na centrum mesta a jeho okolie z helikoptéry.

VIDEO – TRNAVA VO VYSIELANÍ EUROSPORTU:

ZDROJ: EUROSPORT


P. Sagan pri prejazde centrom Trnavy

FOTO: Ján Melicher / OkoloSlovenska.com


Traja najlepší v celkovom poradí Okolo Slovenska 2021: v strede celkový víťaz Peter Sagan, vľavo druhý Jannik Steimle a Cees Bol

FOTO: Igor Stančík / OkoloSlovenska.com

Ulož ako PDF
Napísal 19. septembra 2021 15:19. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Šport, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.