reklama

Fotograf a vizuálny umelec Lukáš Procházka výstavou na pešej zóne kriticky reaguje na všadeprítomné bilbordy a vizuálny smog

Fotograf a vizuálny umelec Lukáš Procházka kriticky reaguje na všadeprítomné bilbordy a vizuálny smog.

V piatok 24. septembra 2021 sa svojou výstavou Billing-scape v Galérii Výklad na Hlavnej 10 v Trnave (pešia zóna) predstaví fotograf a vizuálny umelec Lukáš Procházka.

Autor fascinovaný súčasnými fenoménmi vo verejnom priestore sa rozhodol intervenovať priamo do ulice prostredníctvom priestorovej inštalácie umiestnenej na pešej zóne pred Galériou Výklad.

Tá svojim charakterom a umiestnením predstavuje kritiku zahltenia verejného priestoru vizuálnym smogom, ktorý nás obklopuje v podobe všadeprítomných bilbordov.

Tie sa stávajú dominantnými štruktúrami nie len v mestách, ale aj v okolí. Autor sa však snaží ísť aj ďalej než len ku kritike nelichotivého prvku urbanizovanej krajiny.

Zbavený akéhokoľvek reklamného posolstva pretvára túto štruktúru na monumentálne svojbytné dielo vystavujúce na odbiv geometriu vlastnej konštrukcie, v ktorej možno čítať reminiscencie na umelecké smery ako arte povera, duchampovský ready-made, pop-art, či postkonceptuálne tendencie.

Projekt, ako aj chod galérie na rok 2021 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Autor: Lukáš Procházka
Názov výstavy: Billing-scape
Miesto konania: Galéria Výklad, Hlavná 10, Trnava
Kurátor: Peter Molari
Vernisáž: 24. 9. 2021 (Pi) o 18:00
Trvanie výstavy: 25. september – 17. október 2021

Ulož ako PDF
Napísal 21. septembra 2021 14:51. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.