reklama

Kvetinový trh Májový kvet potrvá na Trojičnom námestí štyri dni

Okrem kvetinového trhu v centre Trnavy sú súčasťou podujatia aj sprievodné koncerty, workshopy a divadelné predstavenia.

Podujatie Májový kvet odštartuje vo štvrtok 19. mája o 8.00 hod. na Trojičnom námestí. „Kvetinový trh prinesie do centra nespočetné množstvo kvetov, okrasných drevín, zeleninových sadeníc a voňavých byliniek. Každý, kto chce doplniť svoju záhradu, balkón či domácnosť o niečo zelené, by túto príležitosť rozhodne nemal vynechať,“ hovorí Veronika Majtánová z Mesta Trnavy, ktoré podujatie organizuje.

Desiatky predajcov ponúknu široký výber izbových, záhradných, lesných a okrasných rastlín. Návštevníci si budú môcť zakúpiť tiež semená, koreniny, oleje, ovocie či zeleninu a rôzne doplnkové záhradkárske výrobky.

O občerstvenie sa postarajú stánky s domácim jedlom, ako sú šporheltníky, trdelníky alebo lokše, nebude chýbať ani pojazdná kaviareň.

Ilustračné foto: Patrik Pokorný / trnava-live.sk

Sprievodné podujatia odštartuje v piatok o 10.00 hod. kvetinový sprievod, na ktorom sú vítané hlavne deti. Tie budú môcť vyzdobiť seba aj svoje dopravné prostriedky či kočíky.

Mesto pre ne tiež pripravilo interaktívne divadlo Kráľovstvo na povale od piatka do nedele vždy v ranných hodinách.

Kreatívnych návštevníkov potešia workshopy a tvorivé dielne v piatok, sobotu a v nedeľu o 15.30 hod. na Trojičnom námestí.

„V piatok a cez víkend sa vždy od 17.00 hod. uskutočnia hudobné koncerty,“ pozýva Alexander Prostinák, zastupujúci riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Pre fanúšikov divadla chystá kultúrne centrum Malý Berlín na Nádvorí predstavenie od škótskeho autora s názvom Malý sobík, ktoré bude v piatok večer. „Zároveň aj v Divadle Jána Palárika sú predstavenia každý deň o 19.00 hod. a v nedeľu ráno aj divadlo pre deti s názvom Veľryba Gréta,“ dodáva Alexander Prostinák.

(ts)

Ulož ako PDF
Napísal 18. mája 2022 12:59. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.