reklama

V okrese Trnava horelo v prvom polroku 114-krát, hasiči absolvovali najviac technických zásahov a výjazdov k dopravným nehodám

Krajského riaditeľstvo HaZZ v Trnave zaevidovalo v prvom polroku 2022 na území okresu Trnava 114 požiarov. Spôsobili materiálne škody vo výške takmer 340-tisíc eur.

Na území Trnavského kraja bolo v 1. polroku 2022 zaznamenaných 592 požiarov, ktoré zapríčinili škody v celkovej výške 1,5 milióna eur. Hasiči počas zásahov uchránili hodnotu majetku za takmer 12 miliónov eur.

V Trnavskom kraji zomreli pri požiaroch dve osoby a desať ľudí utrpelo zranenia.

Ilustračné foto: trnava-live.sk

Počas prvých šiestich mesiacov tohto roka horeli najčastejšie v marci (200 požiarov), nasledujú mesiace február (96) a január (83).

Najčastejšou príčinou vzniku požiarov bola nedbalosť a neopatrnosť dospelých, a to až v 367 prípadov s výškou škody 264-tisíc eur.

Úmyselným zapálením vzniklo 53 požiarov s výškou spôsobenej škody 114-tisíc eur, prevádzkovo-technické poruchy (okrem vykurovacích telies) spôsobili 70 požiarov s výškou škody 348-tisíc a porucha v súvislosti s nevyhovujúcim stavom vykurovacích telies, dymovodov a komínov spôsobila 30 požiarov so škodami za 113-tisíc eur.

Najviac požiarov v kraji vzniklo v okresoch Galanta (115), Trnava (114) a Dunajská Streda (106).

Celkovo zaznamenali hasiči v Trnavskom kraji od januára do konca júna 1624 výjazdov k nahláseným udalostiam. Najviac v Trnave – 444.

Trnavskí hasiči vyrazili k zásahom v 144 prípadoch kvôli technickej pomoci, 126-krát zasahovali pri dopravných nehodách, 114-krát k požiarom a v 60 prípadoch likvidovali nahlásené nebezpečné látky.

Štatistiky hasičskej a záchranárskej činnosti za prvý polrok 2022 zverejnilo Krajské riaditeľstvo HaZZ v Trnave.

Ulož ako PDF
Napísal 8. augusta 2022 10:04. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.