reklama

Jan Koller – do kín mieri dokument o futbalovej legende, 
v Trnave aj s autogramiádou a osobným uvedením

Budúci týždeň príde do slovenských kín dokumentárny film o mimoriadne úspešnom českom futbalistovi s unikátnym životným príbehom. Snímku Jan Koller nakrútil režisér Petr Větrovský, ktorý má na svojom konte aj úspešný film o Attilovi Véghovi. Koller ho nechal nahliadnuť hlboko do svojho súkromia a umožnil filmárskemu štábu porozprávať príbeh, ktorý obdivujú státisíce futbalových fanúšikov na celom svete.

Trnavské publikum sa môže tešiť na špeciálnu predpremiéru v utorok 16. augusta 2022 za účasti tvorcov aj samotného Kollera. Spoločne s Martinom Škrtelom a futbalistami Spartaka Trnava sa zúčastní aj autogramiády na nádvorí pred fanshopom Spartaka od 13.30 do 14.30.

FOTO: Continental film

Zo Smetanovej Lhoty až medzi futbalové legendy – príbeh Jána Kollera sa radí medzi svetové unikáty. Venovalo sa mu množstvo prestížnych zahraničných platforiem a všetky sa zhodli na tom, že story „Českého Honzu“ je skutočnou rozprávkou, ktorá je asi už navždy nenapodobiteľnou.

Sympatický obor totiž celé detstvo, mladosť a začiatok plnoletosti hrával za amatérske kluby na dedinskej úrovni. Príbeh Honzu Kollera nie je len príbehom človeka, ktorý to nevzdal, aj keď mu nikto neveril.

Je to tiež príbeh, ktorý môže inšpirovať každého chlapca, ktorý dnes hrá futbal na dedine, príbeh o tom, že rozprávky sa niekedy naozaj stávajú skutočnosťou a nikdy nesmie chýbať motivácia ísť ďalej.

FOTO: Continental film

„Ak tu má niekto rozprávkový príbeh svetových parametrov, je to práve Honza Koller,“ povedal o protagonistovi svojho filmu režisér a producent Petr Větrovský.

Vo filme sa spoločne so známym futbalistom filmári vracajú na miesta, kde pôsobil – od rodnej obce až po Monako. O českom kanonierovi pritom rozprávajú jeho futbaloví kolegovia, ale aj kamaráti a rodina.

„Že sa o mne nakrúti film, to by mi ani vo sne nenapadlo. Asi ako by mi nenapadlo, že by sa mi mohol splniť detský sen o kariére profesionálneho futbalistu,“ poznamenal Koller, ktorého skromnosť nijako nenaznačuje, že ide o najúspešnejšieho strelca v histórii českej futbalovej reprezentácie.

Na svojom konte má neuveriteľných 55 reprezentačných gólov!

Film Jan Koller do slovenských kín prinesie distribučná spoločnosť Continental film. Futbaloví fanúšikovia na celom Slovensku si ho môžu vychutnať od štvrtka 18. augusta 2022.

Ulož ako PDF
Napísal 12. augusta 2022 9:57. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.