reklama

Na Letisko Piešťany prichádzajú dve spoločnosti, ktoré tu budú servisovať lietadlá

Vedenie Letiska Piešťany, ktorého majoritným akcionárom je Trnavský samosprávny kraj, podpísalo nájomné zmluvy so spoločnosťami zaoberajúcimi sa nákladnou leteckou dopravou. Dve zahraničné letecké spoločnosti Vulkan Air a Swift Solution Atlantic zriadia na letisku základne na opravu a údržbu svojej flotily lietadiel.

„Letisko Piešťany má za sebou úspešnú, už tretiu letnú charterovú sezónu, počas ktorej prepravilo takmer 13-tisíc cestujúcich. V jeho ‚rozlietavaní‘ pokračujeme aj prostredníctvom efektívneho využívania potenciálu nehnuteľného majetku. Uzavreli sme dve nové zmluvy so spoločnosťami, ktoré na letisku budú servisovať svoje nákladné lietadlá. Dohodli sme sa na dlhodobej a vzájomne výhodnej spolupráci. Piešťanské letisko tak dostalo ďalší rozvojový impulz, ktorý sa pozitívne odrazí aj na výsledkoch jeho hospodárenia,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Ilustračné foto: TTSK

Na piešťanskom letisku bude mať v zmysle zmluvy svoju základňu na opravu lietadiel estónska spoločnosť Vulkan Air. Spoločnosť, s ktorou vedenie piešťanského letiska uzavrelo dohodu o spolupráci ešte v auguste, sa zaoberá nákladnou leteckou dopravou.

Rovnaké zameranie má aj spoločnosť Swift Solution, ktorá prepravuje humanitárnu pomoc či hodnotný tovar.

„Zmluvy s obomi spoločnosťami sme uzavreli predbežne do konca roka 2023 s tým, že môže prísť k ich predĺženiu. S treťou spoločnosťou o podobnej zmluve aktívne rokujeme. Letisku to prinesie ďalšie pohyby a s tým spojené výnosy, čo je pre nás dôležité najmä mimo letnej sezóny. Verím, že perspektívne budeme ponúkať ešte viac nákladných letov z Piešťan, ktoré s obľubou využívajú napríklad firmy v automobilovom priemysle,“ povedal výkonný riaditeľ Letiska Piešťany Bohumil Klečák.

Počas tretej letnej letovej sezóny vybavilo letisko 45 letov do tureckej Antalye s počtom viac ako 13-tisíc dovolenkárov. Charterová sezóna trvala od 17. júna 2022. Posledný prílet cestujúcich sa uskutočnil 23. septembra 2022.

Z piešťanského letiska počas leta odlietali zájazdy, ktoré zabezpečovali dve cestovné kancelárie. Happy Travel ponúkal odlety trikrát do týždňa v pondelok, piatok a v nedeľu. Tip Travel mal v ponuke odlety v trojtýždňových intervaloch v pondelok a vo štvrtok. Spojenia zabezpečovali letecké spoločnosti Air Explore a Tailwind lietadlami typu Boeing 734 a 738.

„V porovnaní s tou prvou v predpandemickom roku 2019 sme zaznamenali nárast počtu cestujúcich. Ich komfort sme pred letom zvýšili inštaláciou novej klimatizácie v príletovej hale. Pribudli aj atraktívne prvky interiéru, ktoré zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj. Opäť sme ponúkli výhody, ktoré máme oproti väčším letiskám – bezplatné a bezpečné parkovanie alebo krátke čakacie doby,“ povedal výkonný riaditeľ Letiska Piešťany Bohumil Klečák s tým, že v zmodernizovanom odletovom termináli sa nachádza detský kútik, terasa alebo automaty na občerstvenie.

Prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) a zástupca cestovnej kancelárie Happy Travel Roman Berkes doplnil, že „naši klienti už od roku 2019 oceňujú konkurenčné výhody, ktoré ponúka piešťanské letisko. Tešíme sa ich veľkému záujmu o cestovanie do Turecka. V ďalšej sezóne plánujeme ponuku rozšíriť o nové atraktívne destinácie.“

Ulož ako PDF
Napísal 3. októbra 2022 14:13. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.