reklama

Nevyužité potravinové zásoby z atómových krytov darovali Slovenské elektrárne ľuďom v núdzi

Nevyužité potravinové zásoby elektrární v Jaslovských Bohuniciach, Mochovciach a Vojanoch odovzdali Slovenské elektrárne charitatívnym organizáciám v okolí svojich závodov. Tie zabezpečujú ich distribúciu pre ľudí, ktorí túto pomoc najviac potrebujú.

Potravinové balíčky, ktoré slúžia ako núdzová zásoba v atómových krytoch, odovzdali Slovenské elektrárne (SE) v druhej polovici januára 2023 charitatívnym organizáciám a obciam v okolí svojich závodov.

„Zásobám v najbližších týždňoch uplynie dátum exspirácie, vďaka našej iniciatíve však vedia poslúžiť a pomôcť núdznym. Takúto pomoc sme už zorganizovali aj v rokoch 2020 a 2021. Naše balíčky boli prijaté s veľkou vďakou,“ informovali SE.


Odovzdávanie potravinových zásob v Elektrárni Bohunice

FOTO: Slovenské elektrárne

Pracovníci z útvaru Havarijného plánovania a prípravy (HPP) v jadrových elektrárňach pripravili stovky kusov nevyužitých zásob a tie následne prijali pomocníci z charitatívnych spolkov, ktoré pomáhajú ľuďom bez domova, mnohopočetným, sociálne slabým rodinám, dôchodcom aj odídencom z Ukrajiny.

Pomoc prijali aj obecné úrady v regiónoch elektrární. Predovšetkým v malých obciach sa obyvatelia v ťaživej životnej situácii obracajú práve na svojich starostov a vedenie obce. Keď sme ich oslovili, distribúciu pomoci sami naplánovali, aby potraviny čo najskôr odovzdali tam, kde je ich treba najviac.

„V okolí Elektrárne Bohunice sme celkovo odovzdali 1346 porcií, potraviny smerovali do obcí Malženice, Pečeňady, Jaslovské Bohunice, Špačince, Madunice a Trakovice a takisto pre Trnavskú arcidiecéznu charitu.
Ďalších 1440 porcií z Elektrárne Mochovce sme rozdelili medzi levické organizácie Miesto v Dome a Červený kríž a sedem obcí a miest v okolí – Malé Kozmálovce, Nový Tekov a Starý Tekov, Kalná nad Hronom, Tlmače, Vráble a Zlaté Moravce,“
priblížili Slovenské elektrárne.

Energetický podnik odovzdal pre ľudí v núdzi aj balíčky potravín, ktoré boli umiestnené v Elektrárni Vojany, kde fungoval tábor pre odídencov z Ukrajiny.

Priamo vo Vojanoch si potraviny vyzdvihla humanitárna organizácia ADRA. Tá ich obratom odovzdá ľuďom, ktorí sú v hmotnej núdzi alebo nemajú možnosť zabezpečiť si základné potraviny. Časť z potravinovej pomoci pribalia aj do najbližšieho humanitárneho konvoja na Ukrajinu.

„Solidaritu s tými, ktorí potrebujú našu pomoc, rozvíjame v Slovenských elektrárňach na viacerých úrovniach. Potravinové balíčky, dobrovoľnícke aktivity, v ktorých sa mnohí z vás angažujú, Vianočný anjel, ale aj Špeciálny zamestnanecký program, ktorým pomáhame rodinám a deťom našich zamestnancov so špeciálnymi potrebami. Ťaživú životnú situáciu, liečbu či rehabilitáciu zdravotne znevýhodnených detí sme za niekoľko ostatných rokov podporili v sume presahujúcej stopäťdesiat tisíc eur,“ pripomínajú SE.


Odovzdávanie potravinových zásob v Elektrárni Bohunice

FOTO: Slovenské elektrárne

Ulož ako PDF
Napísal 30. januára 2023 13:45. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava, Z regiónu. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.