reklama

Súčasťou spopatnenej rezidentskej zóny sú aj parkovacie miesta na Hlbokej ulici

Od februára sa parkovacie miesta pri bytových domoch na Hlbokej 8A až 29 začlenili do rezidentskej zóny R3. Túto zmenu prinieslo VZN č. 591, so spoplatnením sa čakalo na úpravu parkovacích miest a dokončenie dopravného značenia. Na to, aby mohlo byť parkovacie miesto riadne spoplatnené, musí byť totiž označené zvislým (dopravné značky) aj vodorovným (namaľované čiary) dopravným značením, informuje trnavská radnica.

„Statická doprava v danej lokalite je zaťažená vozidlami návštevníkov centra mesta, polikliniky, daňového úradu aj blízkeho obchodného centra. Z toho dôvodu dostanú obyvatelia možnosť čerpať výhody pre rezidentov. Za rezidenta sa považuje ten, kto má v danej zóne trvalý pobyt (prípadne prechodný s tým, že na trvalý pobyt je prihlásený inde v Trnave). Dôvodom zvýhodnenia občanov Trnavy je, že platia miestne dane a okrem toho na nich samospráva dostáva podielové dane,“ vysvetľuje Mesto Trnava.

Dôležitou informáciou je, že zaplatená úhrada v Zóne R3 umožňuje parkovať aj v Zóne R2, Zóne R6 a v Zóne B. V prípade, že si kúpite parkovaciu kartu Zóny R3 alebo kartu Rezident Zóny R3, parkujete zdarma aj v Zóne C pri mestskej poliklinike.


Hlboká ulica

Ilustračné foto

Častou otázkou býva, čo s parkovaním návštev. Držitelia parkovacej karty Rezident zóny na prvé auto na byt majú možnosť uplatniť v aplikácii DataMesta svojim návštevám bezplatné parkovanie v rozsahu 100 hodín ročne. Stačí len nastaviť čas, EČV návštevníka a sledovať čerpanie kreditu v aplikácii.

Túto možnosť majú aj tí rezidenti, ktorí auto nevlastnia. Potrebujú na to len kartu Návšteva zóny a webovú aplikáciu DataMesta, cez ktorú sa kredit uplatňuje. Keďže sami nezaťažujú verejný priestor vozidlom, dostanú kredit až 150 hodín ročne.

Ľudia s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorí sú odkázaní na osobnú asistenciu či opatrovanie, alebo im je poskytovaná domáca opatrovateľská služba (a takisto rodičia detí s ŤZP), majú s kartou Návšteva zóny – ŤZP možnosť čerpať až 250 hodín pre návštevy ročne.

Obyvatelia či návštevníci Zóny R3 na Hlbokej môžu využiť aj parkoviská Zóny B pri Mestskom zimnom štadióne, kde sa platí iba v pracovných dňoch od 8.0 do 18.00 h. Cez webovú aplikáciu DataMesta je to len 20 centov na hodinu.

Ako zaplatiť za parkovanie, ak nemáte parkovaciu kartu?

Parkovanie v regulovanej zóne R3 je spoplatnené nonstop od pondelka do nedele od 00.00 do 24.00 h. Parkovné možno okrem parkovacej karty uhradiť: vo webovej aplikácii datamesta.trnava.sk (najvýhodnejšia možnosť), v parkovacom automate (v tejto lokalite stojí pri odbočke z Hlbokej k bytovým domom) alebo SMS správou na číslo 2200 (v tvare TTR3 EČV počet hodín).

(ts)


Mapa novo pričlenenej lokality na Hlbokej do Zóny R3

Zdroj: Mesto Trnava

Ulož ako PDF
Napísal 6. februára 2023 17:50. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.