reklama

Bellušov vodojem na sídlisku Vodáreň bude v noci nasvietený

Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS) finišuje v týchto dňoch s prípravami na spustenie nasvietenia Bellušovho vodojemu na sídlisku Vodáreň.
Podľa slov generálneho riaditeľa Ing. Mareka Gálika, PhD., iluminácia veže bude dokončená v priebehu približne jedného týždňa dní a financuje ju spoločnosť TAVOS, a.s.

Realizáciou nasvietenia vodojemu pokračujeme v projekte obnovy tejto dominanty mesta Trnava, ktorá začala v roku 2010 rekonštrukciou exteriérov. Zároveň plánujeme na základe kladných ohlasov pokračovať aj v sprístupňovaní objektu verejnosti. Najbližšie bude vodojem prístupný pri príležitosti Medzinárodného dňa detí, pravdepodobne v sobotu 4. júna,“ priblížil generálny riaditeľ TAVOS-u Marek Gálik.

Spolu 8 svetiel umiestnených na štyroch miestach bude nasvecovať objekt vodojemu

Päťdesiat metrov vysoká stavba získa podľa Gálika nočným nasvietením nový rozmer a stane sa tak ešte výraznejšou dominantou mesta. Šéf TAVOS-u predpokladá, že v noci bude osvetlenú vežu vidno až z diaľnice D-1. O samotné osvetlenie sa postará osem silných osvetľovacích telies nainštalovaných na štyroch miestach pod vodojemom, efekt ešte zvýraznia ďalšie prídavné svetelné zdroje umiestnené vnútri telesa vodojemu.

Vodojem postavili v rokoch 1942-1946, autorom projektu je Emil Belluš

„Na ilumináciu veže použijeme biele svetlo, ale samotný vodojem, v ktorom sa nachádza 1200 metrov kubických vody, chceme nasvietiť s belasým nádychom,“ prezradil zámer Ing. M. Gálik, PhD.

Ulož ako PDF
Napísal 3. mája 2011 14:59. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Bellušov vodojem na sídlisku Vodáreň bude v noci nasvietený”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.