Zabíjačkové špeciality išli na Vianočných trhoch na dračku

Prvá z plánovaných troch zabíjačiek v rámci Vianočných trhov 2011 začala na Trojičnom námestí v sobotu dopoludnia.

O tradičné zabíjačkové špeciality z dielne reštaurácie Trnavský dvor bol medzi návštevníkmi trhov mimoriadny záujem a pri predajnom stánku sa točil neustále pomerne dlhý rad nakupujúcich.


Aj zabíjačka patrí k tradičnému predvianočnému koloritu

Čerstvé jaternice, krvavnice, tlačenka, zabíjačková kaša či klobásy išli na dračku. „Dnes už človek nemá toľko možností ochutnať čerstvú zabíjačku ako kedysi. Kúpila som z každého po troške, doma to s mužom spucujeme raz dva,“ vtipkovala pani v strednom veku odnášajúcich si plnú tašku.

Trnavský dvor v spolupráci s organizačným štábom Vianočných trhov pripravuje na sobotu 17. decembra ďalšie zaujímavé podujatie – pečenie býka – spojené tiež s predajom čerstvých zabíjačkových dobrôt. Poslednú šancu ochutnať a zakúpiť si obľúbené domáce špeciality budú mať návštevníci trhov ešte 30. decembra.

Fotogaléria:

Ulož ako PDF
Napísal 10. decembra 2011 13:28. Článok je zaradený do rubriky: ● VIANOČNÉ TRHY 2011, Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0.


INZERCIA

Napíš komentár

reklama
Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané.