reklama

Takto by mohlo vyzerať malé nákupné centrum na Špačinskej ulici

AKTUALIZOVANÉ v piatok 5. apríla o 15.28 hodine

Plánovaný zámer menšieho nákupného centra na Špačinskej ulici v Trnave získal konkrétnu tvár.

Ako sme už v minulosti informovali, trnavská spoločnosť BBM Group plánuje výstavbu s tromi prevádzkami na súkromných pozemkoch medzi kruhovou križovatkou na Špačinskej ulici a sídliskom Hliny.

V priestore nedokončených garáží na okraji sídliska Hliny plánuje investor postaviť budovu s rozmermi 47 x 31 metrov, vysokú približne štyri metre.

Pred zverejnením pôvodných vizualizácií, ktoré sme ukázali v stredu 3. apríla, vzniklo komunikačné nedorozumenie medzi našou redakciou a investorom objektu, na základe ktorého sme omylom zverejnili nesprávne vizuály.

Spoločnosť BBM Group plánuje postaviť objekt bez druhého nadzemného podlažia.

Aktuálne vizualizácie nákupného centra Na hlinách:
bbm-spacinska-2
bbm-spacinska-1

FOTO: BBM Group

Projekt je v stavebnom konaní a podľa informácií zástupcov spoločnosti výstavba by mohla začať niekedy na prelome jari a leta tohto roku. S dokončením sa počíta približne štyri mesiace po začatí stavebných prác.

Navrhovaná stavba nebytovej budovy pre obchod a služby bude pristavaná k bytovému domu a bude tvoriť samostatný dilatačný celok.

Projekt je riešený bez podpivničenia a zastrešený plochou strechou. Dispozícia malého obchodného centra má pozostávať zo samostatných prevádzok určených na prenájom, každá bude mať vlastné zázemie. Vstupy pre zákazníkov budú situované z čelnej strany a z bočných strán je navrhované zásobovanie. Prístupy do objektu budú riešené bezbariérovo.

Investor vybuduje novú prístupovú komunikáciu aj s chodníkom pre peších. Parkovisko pri objekte má mať kapacitu viac ako 20 vozidiel.

hliny-spacinska
Nákupné centrum má vyrásť v priestore, ktorý dnes hyzdia stĺpy nedostavaných garáží

V rámci sadových úprav pribudne izolačná zeleň pozdĺž komunikácie na Špačinskej ceste formou alejovej výsadby listnatých opadavých stromov, realizovaná bude aj výsadba veľkokorunných listnatých stromov v trávniku popri navrhovanom parkovisku, výsadba okrasných hrušiek v ostrovčeku pri vstupe na parkovisko a výsev trávnika.

Celková zastavaná plocha objektu dosiahne 980 metrov štvorcových.

Ulož ako PDF
Napísal 3. apríla 2013 10:13. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0.


INZERCIA

8 komentárov pre “Takto by mohlo vyzerať malé nákupné centrum na Špačinskej ulici”

  1. 1
    NEO says:

    Ateliér Hipík / BBM Group si nedali moc prace so zapracovanim do situacneho planu / s vizualizaciou so zapracovanim do okolia… ale inak celkom fajn.

    Thumb up 8 Thumb down 0

  2. 2
    johnx says:

    Prekvapivo dobré! Čakal som obligátnu búdu, a zrazu toto :)

    Thumb up 3 Thumb down 6

  3. 3
    slanom says:

    projekt je pojaty az velmi priestorovo velkoryso voci navstevnikom. Obchodnici maju minimalne skladovacie priestory. Tolko zbytocnych schodov podobne ako v kotolni na Okruznej ulici.

    Thumb up 2 Thumb down 0

  4. 4
    Fredy says:

    Veľmi kontraverzná stavba. Na abnormálne prehustenom sídlisku ďaľšie zahustovanie. Zaujímavé, že mesto predalo bez problémov svoj pozemok, na ktorom je teraz trávnik v prospech súkromnej firmy na výstavbu parkoviska pre viac ako 20 vozidiel. Pôvodne bol súkromný iba pozemok pod navrhovanou stavbou budovy.
    Je znova zaujímavé, že mesto nežiadalo, aby investor vyriešil nutné parkovacie miesta pre povolenie stavby formou podzemného parkovania pod budovou.
    Vizualizácia bez umiestnenia do okolia môže byť zamerná. Navrhovaný objekt silne znepríjemní život obyvateľom priľahlého obytného domu na 1. a 2. poschodí. Plochá strecha objektu vo výške asi 4 metre bude cca na úrovni podlahy loggií a balkónov na 1. poschodí . Prezieravé bude dať si zamrežovať nielen loggiie a balkóny, ale aj okná už počas výstavby.

    Okrem toho v článku uvedený údaj o výške objektu asi 4 metre bude veľmi, veľmi nepresný a neúplný, z vizualizácií vidieť , že celá predná časť má aj prvé poschodie, odhadom tak do výšky 6 – 8 metrov, ktorého zadná časť bude od okien obytného domu vzdialená max. do 10 metrov. Ako bude eliminovaná horúčava sálajúca z rozpálenej strechy do okien a loggií bytového domu ?

    V článku sa píše, že projekt je v stavebnom konaní, majitelia bytov priľahlého obytného domu majú možnosť ako účastníci stavebného konania sa podrobne oboznámiť s dokumentáciou a vznášať svoje pripomienky a požiadavky.

    Bolo by vhodné priniesť viac údajov o projekte, napr. pohľad zhora a čelný pohľad aj s okolím.

    Fandím navrhovaným sadovým úpravám. Len škoda, že sa neurobili už dávno . A ak by sa použilo parkovanie pod budovou, mohol vedľa kruhového objazdu namiesto nononavrhnutého povrchového parkoviska pre viac ako 20 vozidiel vzniknúť celkom pekný a osviežujúci parčík.

    Otázka na záver. Budú môcť parkovať na novom parkovisku večer a v noci aj obyvatelia okolitých blokov, alebo im to bude zakazované ako pri prevádzkach na Veternej ulici ?

    Thumb up 13 Thumb down 1

  5. 5
    jojo says:

    zaujímavé, že v stavebnom povolení je predložený úplne iný projekt len s jednym podlažím, kto teraz zavádza alebo má zlé údaje????

    Thumb up 4 Thumb down 1

    • 5.1

      Dobrý deň,
      máte pravdu.
      Hoci sme s investorom komunikovali pred zverejnením vizuálov, vzniklo nedorozumenie a nedopatrením sa stalo, že sme zverejnili iné vizualizácie.
      Článok je aktualizovaný o aktuálne platné návrhy.

      Thumb up 2 Thumb down 2

  6. 6
    vlaDyka says:

    Výstavba už nejaký ten čas prebieha…. a už len podľa zbežného pohľadu na zop8r zlomov vo fas8de je vidieť, že sa od čias týchto vizualizácií niečo …upravovalo. ;)

    Thumb up 0 Thumb down 0

Napíš komentár

reklama
Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané.