reklama

Poslanci neodsúhlasili zmenu územného plánu pre obytnú zónu na Orešianskej ulici

Poslanci mestského zastupiteľstva neodsúhlasili návrh na zmenu územného plánu v súvislosti s plánovaným projektom obytnej zóny IBV na Orešianskej ulici.

Súhlas so zmenou územného plánu pre tento projekt vyjadrilo v hlasovaní len 14 z 28 prítomných poslancov.

Negatívne stanovisko k vybudovaniu projektu prejavili počas rozpravy poslanci Vladimír Butko a Rastislav Mráz, naopak, zámer rozširovania možností pre individuálnu bytovú výstavbu pre obyvateľov v lokalite medzi Orešianskou a Ružindolskou cestou podporili počas diskusie poslanci Juraj Fuzák alebo viceprimátori Matej Lančarič a Tibor Pekarčík.

Odbor územného rozvoja a koncepcií na Mestskom úrade v Trnave odporučil poslancom schválenie zmeny územného plánu, investor predložil aj kladné stanoviská dotknutých orgánov samosprávy, štátnej správy a ďalších organizácií.

So zámerom vybudovania IBV v tejto lokalite počíta územný plán mesta Trnava výhľadovo po roku 2025.


Zakreslenie budúcej obytnej zóny na Orešianskej ulici

O povolenie na spracovanie zmeny v lokalite medzi Orešianskou a Ružindolskou cestou požiadal zástupca vlastníkov pozemkov už v roku 2016.

Žiadateľ vtedy nepredložil žiadny zámer, z ktorého by bolo zrejmý rozsah výstavby, zelene, trasovanie komunikácií, čo požadovala aj stavebná komisia u iných väčších rozvojových zámerov. V júli 2017 predložil investor dopracovanú štúdiu, kde pridal nové pripojenie zóny na Trstínsku ulicu.

Riešené územie je v súčasnosti obhospodarovanou poľnohospodárskou pôdou nachádzajúcou sa v extraviláne v dotyku s hranicami zastavaného územia.

Rozsah riešeného územia obytnej zóny je asi 19 hektárov. Na severozápadnom okraji v dĺžke 825 metrov nadväzuje na priestor Orešianskej ulice v smere na Suchú nad Parnou.

Riešenie bývania má byť vo forme samostatne stojacich rodinných domov, vzniknúť má vyše 200 rodinných domov a predpokladaný počet obyvateľov zóny má presiahnuť 500.

Súčasťou priestoru obytnej zóny na Orešianskej ulici má byť aj budovanie plôch verejnej zelene – parkových plôch, malých parkových plôch a sprievodnej zelene komunikácií vo vymedzených verejných priestranstvách, investor riešil napríklad aj vybudovanie materskej školy a ďalšej vybavenosti na ploche viac ako 2000 metrov štvorcových.

Investor mal tiež v rozsahu vlastných pozemkov vybudovať časť budúceho západného dopravného prepojenia.

Ulož ako PDF
Napísal 13. februára 2018 15:48. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Poslanci neodsúhlasili zmenu územného plánu pre obytnú zónu na Orešianskej ulici”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.