reklama

Poslanci schválili sedem zmien územného plánu

Mestské zastupiteľstvo v utorok 29. septembra 2020 schválilo všetkých sedem navrhnutých zmien Územného plánu (ÚPN) mesta Trnava.

Zmena sa týka lokalít Medziháj, Kočišské, pri Orešianskej ceste, Farského mlyna, lokality Dolina pri Malženickej ceste a pozemku pri križovatke ulíc Zelenečská – Gábora Steinera.

Na Medziháji plánuje mesto Trnava na vlastných pozemkoch postaviť nový obytný súbor vo vlastnej réžii.

Zmena spočíva vo vyčlenení územia v dotyku na kataster Ružindola a zastavané územie obce Ružindol na vybudovanie obytnej zóny komplexne vybavenej príslušným občianskym vybavením a prvkami systému zelene prepojeného na kostru ekologickej stability územia.

Územie bolo doteraz v územnom pláne definované ako plochy poľnohospodárskej pôdy a v malom rozsahu ako plochy obytného územia v podobe nízkopodlažnej zástavby rodinných domov.


Zmena ÚPN na Medziháji

Zdroj: Mesto Trnava

V ďalšom bode poslanci zmenili ÚPN na Kočišskom, kde bolo doteraz možné stavať rodinné domy a nízkpodlažnú zástavbu.

Zmena spočíva vo vypustení časti územia a zámenu za ornú pôdu s následným zrušením záberu poľnohospodárskej pôdy na nepoľnohospodárske účely.

Pri Orešianskej ceste dochádza k zmene z plôch priemyslu a výroby na areálovú občiansku vybavenosť celomestského a regionálneho významu. Dôvodom je pripravovaný projekt areálu zdravotníckych služieb.

Vyčelenné územie pri Farskom mlyne aj v lokalite Dolina sa v územnom pláne zmení z plôch poľnohospodárskej pôdy na plochy rodinných fariem.

Pozemok pri križovatke ulíc Zelenečská – Gábora Steinera v areáli bývalého Sematu sa na základe žiadosti investora a plánovanej výstavby bytov zmení z funkčného územia plochy mestotvornej polyfunkcie s kódom polyfunkčná kostra mesta na plochy obytného územia, čo umožní viacpodlažnú zástavbu s maximálnou podlažnosťou vo výške troch podlaží.

Formálou zmenou bola aktualizácia koncepcie tepelnej energetiky mesta Trnava v úuemnom pláne, ktorá definuje základné princípy tepelnej energetiky a premieta aktualizáciu koncepcie rozvoja mesta Trnava v oblasti tepelnej energetikyv ÚPN mesta Trnava v potrebnom rozsahu.

Ulož ako PDF
Napísal 29. septembra 2020 16:00. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Poslanci schválili sedem zmien územného plánu”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.