reklama

Zimný štadión má spravovať novozaložená mestská eseročka

Mestský zimný štadión v Trnave bude prevádzkovať nová rovnomenná spoločnosť s ručením obmedzeným, so stopercentným podielom mesta Trnava. Tak znie návrh trnavskej radnice, o ktorom budú rokovať poslanci v utorok 17. septembra 2019.

V súčasnosti je druhým rokom správcom zimného štadióna Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava (SKaŠZ).

„Vzhľadom na osobitosti areálu Mestského zimného štadióna, špecifickosť a rozsah jeho prevádzky, sa javí ako vhodné z organizačného hľadiska vyčleniť správu tohto areálu samostatnému subjektu, ktorý bude na jednej strane mať z právneho hľadiska postavenie obchodnej spoločnosti a na strane druhej nebude súkromným správcom, ktorý koná mimo dohľadu Mesta Trnava,“ zdôvodňuje radnica návrh na založenie novej eseročky. „Ako optimálne riešenie sa javí, aby bol MZŠ spravovaný samostatnou mestskou obchodnou spoločnosťou s ručením obmedzeným.“


Mestský zimný štadión

Založenie novej spoločnosti Mestský zimný štadión, s.r.o., musia odhlasovať poslanci mestského zastupiteľstva.

Podľa predbežného návrhu programu má byť tento bod predložený na rokovanie 17. septembra.

Za konateľa novej spoločnosti navrhuje mesto Petra Pčkolku, ktorý je dnes správcom štadióna ako zamestnanec SKaŠZ. Do dozornej rady mesto navrhuje poslancov Juraja Fuzáka, Andreja Farkaša a viceprimátora Tibora Pekarčíka.

Peňažný vklad do základného imania spoločnosti je najvrhnutý vo výške 5000 eur.

O spôsobe, akým sa bude spravovať majetok zimného štadióna, rozhodnutú poslanci a zmulvne bude upravený po vzniku novej obchodnej spoločnosti.

Zimný štadión je podľa mesta technicky aj „morálne“ zastaraný, vyžaduje rozsiahle investície do jeho rekonštrukcie a modernizácie.

K areálu MZŠ patrí v súčasnosti i trhovisko a viacero nebytových priestorov vhodných na prenájom.

Ulož ako PDF
Napísal 13. septembra 2019 9:13. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Zimný štadión má spravovať novozaložená mestská eseročka”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.