reklama

Zámer Kreatívneho centra musí trnavská župa okresať o budovu bývalého Tatraskla

Trnavský samosprávny kraj z technických príčin redukuje projekt Kreatívneho centra Trnava. Pôvodne mal zámer vzniknúť v mestských objektoch na Hlavnej 17 a v budove bývalého Tatraskla na Trhovej ulici.

K termínu predloženia projektovej dokumentácie o poskytnutie nevratného finančného príspevky však TTSK disponoval len projektovou dokumentáciou k objektom na Hlavnej 17.

„Nájomná zmluva k zvyšným nehnuteľnostiam na Trhovej ulici 2 nebude uzatvorená, keďže projektová dokumentácia k budove bývalého Tatraskla bude podľa vyjadrenia jej dodávateľa z dôvodov na strane dodávateľa dodaná až v marci 2020, teda po termíne uzatvorenia výzvy,“ konštatuje dôvodová správa materiálu o zmene a zrušení pôvodného uznesenia k projektu Kreatívne centrum Trnava.



Objekt na Hlavnej 17

Materiál budú mať k dispozícii poslanci krajského zastupiteľstva na hlasovanie 29. januára 2020.

Trnavská župa preto navrhuje nové uznesenie o prenájme objektov na Hlavnej 17.

Budova bývalého Tatraskla, ktorú sa radnica v minulosti snažila niekoľkokrát predať, tak zostane aj naďalej k dispozícii mestu.

TTSK zároveň výrazne redukuje objem finančných prostriedkov, ktoré budú potrebné na vybudovanie Kreatívneho centra.

Konkrétne – z pôvodných 18,9 milióna na necelých 8,2 milióna eur.

Rada Trnavského samosprávneho kraja na svojom zasadnutí 15. januára odporučila zastupiteľstvu schváliť návrh aktualizovaného uznesenia.


Budová bývalého Tatraskla

Ulož ako PDF
Napísal 22. januára 2020 12:29. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Zámer Kreatívneho centra musí trnavská župa okresať o budovu bývalého Tatraskla”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.