reklama

Rozbitú cestu z Hrnčiaroviec do Voderád zrekonštruoval samosprávny kraj

logo-vucV piatok 19. decembra uviedol predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Tibor Mikuš slávnostne do prevádzky zrekonštruovanú cestu medzi Hrnčiarovcami a Voderadmi.
“Dlho medializovaný problém zdevastovanej cesty medzi Hrnčiarovcami a Voderadmi sa týmto definitívne uzatvoril. Trnavský samosprávny kraj si dobrovoľne zobral Čierneho Petra a v situácii, keď všetci zodpovední dávali ruky preč, pristúpil od nič neriešiacich slov k činom,” vyhlásila Eva Pristašová z oddelenia komunikácie s verejnosťou TTSK. Napriek tomu, že TTSK v roku 2008 rozbehol svoju najväčšiu finančnú akciu – opravu ciest II. a III. triedy na území kraja, bola oprava cesty do Voderád investíciou navyše z vyše miliardového balíka.
Cestu poškodili pri jeho výstavbe ťažké mechanizmy, ktoré stavali závod Samsung. Cesta mala vylámané krajnice a na via­cerých miestach chýbala povrchová vrstva vozovky.  “Investora však nikto zmluvne nezaviazal aj k jej oprave. Oprava cesty bude stála približne 37 miliónov korún. Je to približne štyridsať  percent ročného rozpočtu župy na opravu ciest. Okrem natiahnutia nového koberca sa spevnila aj podkladová vrstva, takže je predpoklad, že nová komunikácia vydrží aj väčšiu záťaž,” dodala E. Pristašová.

Ulož ako PDF
Napísal 19. decembra 2008 0:08. Článok je zaradený do rubriky: Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.