reklama

Štartuje súťaž Gastro Junior 2010/2011 – Skills Slovakia

Študenti kuchárskeho a cukrárskeho umenia majú šancu ukázať, aký talent v nich drieme. Už v júni dostanú príležitosť mladí kuchári – žiaci hotelových akadémií a odborných škôl na zaujímavej súťaži s ešte prekvapivejším finále. Klub mladých kuchárov a cukrárov – SZKC, člen svetovej organizácie kuchárov a cukrárov (WACS) v spolupráci so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania a Nadáciou vzdelávania organizuje celoštátnu gastronomickú juniorskú súťaž Gastro Junior 2010/2011 – Skills Slovakia pre žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore kuchár a cukrár. Záštitu nad súťažou prevzalo Ministerstvo školstva Slovenskej republiky. Odbornými garantmi súťaže sú – trojnásobný najlepší kuchár na Slovensku rokov 2008 – 2010 podľa Gurmán Award – Jaroslav Žídek, Michelinom ocenený Pavel Pospíšil, Martin Kovarský, Peter Justin Topoľský a Peter Kulhány.
Žiaci, ktorí majú záujem súťažiť, pošlú fotografie hotových jedál do 10. júna 2010 a odborná porota vyberie 32 postupujúcich žiakov do semifinálového kola. Súťažiaci musia dodržať stanovenú tému pre kuchára – bravčová panenka, ryba (zubáč) alebo králik (chrbát) – jedna zo surovín je povinná a pre cukrára – čokoláda Callebaut. Semifinále bude v priestoroch Hotelovej akadémie Nitra v dňoch 13.10. a 14.10.2010.
V semifinálových kolách bude každý deň súperiť 8 kuchárov a 8 cukrárov, ktorí budú musieť ukázať svoje talenty už naživo, teda pripravia svoj súťažný recept. Receptúra sa musí byť totožná so zaslanou prihláškou. Počas stanoveného času musí každý súťažiaci pripraviť 6 porcií. Porota zostavená z predsedu a štyroch členov vyberie 16 súťažiacich s najväčším počtom bodov, a tí sa zúčastnia finále, ktoré sa bude konať v januári 2011 v rámci veľtrhu Danubius Gastro 2011 v priestoroch Incheby v Bratislave.
Súťažiaci môžu získať v semifinálovom kole spolu 60 bodov. Porota bude hodnotiť chuť pripraveného jedla, prezentáciu, spôsob, čistotu a správne používanie výrobkov za účelom minimalizácie odpadu.
Celoštátna gastronomická juniorská súťaž Gastro Junior 2010/2011 – Skills Slovakia je skvelou príležitosťou pre mladých talentovaných kuchárov, ktorí chcú ukázať svoje schopnosti a zároveň sa naučiť niečo nové. Podporte ich a príďte sa pozrieť na verejné semifinálové kolo do Nitry. Víťaz finálového kola postupuje na prestížnu medzinárodnú súťaž EuroSkills, kde sa budú prezentovať mladé talenty z celej Európy.
Branislav Brežák
manažér KMKC – SZKC .
0905 888 990

Ulož ako PDF
Napísal 25. mája 2010 14:36. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Spoločnosť. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama reklama reklama reklama reklama reklama reklama reklama reklama reklama reklama reklama reklama reklama

NAJNOVŠIE ČLÁNKY

reklama

reklama reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.