reklama

Mesto našlo voľné zdroje a investuje do betónového podkladu na dvoch križovatkách

Na trnavských križovatkách pribudnú ďalšie pruhy s trvácnym betónovým povrchom.

O poznanie odolnejší povrch zo špeciálneho betónu bude inštalovaný v priebehu najbližších týždňov na križovatke ulíc Šrobárova – Hospodárska – T. Vansovej pri Merkúri, rovnako aj na križovatke Hospodárska – Zelený Kríček pri čerpacej stanici Avanti.

V súčasnosti je použitý betón na území Trnavy len v jazdných pruhoch na Spartakovskej ulici, a tiež na Šrobárovej pri bývalom cukrovare v smere od Zeleného kríčka. Aj po desiatich rokoch používania je betónové podložie stabilné a doteraz si nevyžiadalo žiadne investície.



Po vybratí a spevnení podložia budú stavbári nalievať betón

Podľa informácií vedúceho úseku dopravy na Odbore dopravy a komunálnych služieb Mestského úrade v Trnave Mariána Nováka mesto našlo rezervné zdroje ešte v tohtoročnom rozpočte a rozhodlo sa investovať do obnovy pruhov.

Betón bude umiestnený pod najviac zaťažovanými pruhmi v 30 – metrovej dĺžke. Na prejazdných a odbočovacích pruhoch bude uložená dvojitá vrstva asfaltobetónu.

Pri toľko kritizovanej nedávnej rekonštrukcii križovatiek v podaní Slovenskej správy ciest pokladali len jednu päť až šesťcentimetrovú vrstvu, na ktorej sa už po niekoľkých dňoch začali tvoriť takzvaný kobercový alebo roletový efekt.

V prvej fáze sa rieši rekonštrukcia vnútorných pruhov križovatiek. Špeciálny cestný betón plánujú nalievať v sobotu 1. decembra a potrvá približne 20 dní, kým vyzreje. Hovoria o tom aj záručné podmienky dodávateľa. V druhej fáze sa budú riešiť vonkajšie pruhy. Samozrejme, v závislosti od počasia,“ priblížil M. Novák.


Ulož ako PDF
Napísal 29. novembra 2012 13:36. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Mesto našlo voľné zdroje a investuje do betónového podkladu na dvoch križovatkách”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.