reklama

Festival Lumen chystá program pre rodiny s deťmi, prídu aj The Pastels, Čekovský, Hevier či 3T

Festival Lumen privíta návštevníkov v našom meste počas víkendu 6. – 7. júna. Keďže v posledných rokoch organizátori v programovej štruktúre myslia aj na Trnavčanov, mladých z okolia a rodinky s deťmi, city music festival sa stáva lákadlom nielen pre mladých kresťanov.

Odkedy sa Festival Lumen koná na Trojičnom námestí, stalo sa už pravidlom, že koncerty zahraničných a slovenských kapiel na hlavnom pódiu sú pre všetkých zadarmo,“ povedal PR manažér festivalu Michal Královič.

Organizátorom sa tak darí priniesť do bezprostredného centra mesta kvalitný hudobný program, ktorý si môžu vychutnať nielen účastníci festivalu, ale aj okoloidúci.

lumen-deti

Ilustračné foto: Festival Lumen

Počas 22. ročníka pokračuje festival v minuloročnej novinke – XL zóne, ktorá je spoplatnená symbolickou sumou 7 eur. Ide o sprievodný program, ktorý obsahuje rôznorodé ponuky a jeho súčasťou je tento rok napríklad divadelné improvizačné zoskupenie 3T (Tri Tvorivé Tvory), ktoré sa v poslednom čase teší veľkej obľube medzi Trnavčanmi.

Ďalším lákadlom XL zóny, ktoré poteší náročnejšieho poslucháča, je koncert kapely Komajota. Samozrejmosťou je Tanečné divadlo ATak, ktoré pravidelne vypredáva festivalové hľadisko. Marián Čekovský do Trnavy pozve spisovateľa Daniela Heviera a fotografa Andreja Bána. Aj obľúbený „farár“ Marián Kuffa bude súčasťou festivalu prostredníctvom premietania filmu Všetky moje deti.

Viac ako 30 prednášok a workshopov sa zaoberá aktuálnymi témami – od dobrovoľníctva, cez osobnostný rast človeka, trápenie vo vzťahoch až po politický marketing a kontroverznú diskusiu s bývalou pornoherečkou. Špecialitami budú interaktívny hand-made workshop a tanečný workshop s členmi tanečnej skupiny The Pastels.

Ponuka pre trnavské rodinky s deťmi je tiež bohatá – detský kútik bude fungovať na Radničnom nádvorí a ponúkne nafukovaciu atrakciu, maľovanie na tvár, ukážkové hodiny jazykovej školy, či prítomnosť Mama klubu.

Program na Trojičnom námestí je ZDARMA pre všetkých návštevníkov. Na hlavnom pódiu vystúpia zahraničné kapely: Faith Child (UK), NUTEKI (RUS), Draw The Parade (NL), Twelve 24 (UK), October Light (HR), ale taktiež aj slovenské formácie: The Elements, Jenos’s Brothers, NoXcuse, Signum Regis a víťaz súťaže Festival Lumen Challenge 2014, kapela Almost Good pochádzajúca z Čiech.

Okrem priebežných aktivít sú deti pozvané na Rozprávku na dobrú noc v piatok o 17:30 a detské predstavenia Divadla Agapé v sobotu o 15:30 a 17:00.

Viac o programe festivalu a predpredaj vstupeniek do XL zóny nájdete na www.fln.sk.

Ulož ako PDF
Napísal 25. mája 2014 10:12. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Festival Lumen, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.