reklama

Na prenájom vyše 300 hektárov mestskej pôdy vypíše radnica verejnú súťaž

Nájomcu viac ako 300 hektárov poľnohospodárskej pôdy v lokalite Medziháj vo vlastníctve mesta Trnava určí verejná súťaž.

Od roku 1992 si mestskú pôdu prenajímalo Poľnohospodárske družstvo (PD) Trnava.

Mestské zastupiteľstvo na svojom júnovom zasadnutí rozhodlo, že nájom mestskej pôdy PD Trnava ukončí a ďalší nájom bude riešiť obchodnou verejnou súťažou. 

Odplata za užívanie pozemkov je aktuálne 34 eur za jeden hektár ročne. Mesto získava každý rok za prenájom do rozpočtu približne 10-tisíc eur.

kombajn

Ilustračné foto

PD so sídlom na Modranskej ceste hospodári v súčasnosti na mestských pozemkoch len na základe zmluvy o budúcej zmluve. Dlhoročnú štandardnú zmluvu zrušili pred niekoľkými rokmi pre záujem investorov, ktorí plánovali v lokalite Medziháj stavať motoristický okruh či golfový areál.

S developermi mesto podpísalo Memorandum o spolupráci, súčasťou ktorého bolo aj uvoľnenie poľnohospodárskym pozemkov pre prípadnú výstavbu nových projektov.

K uskutočneniu zámerov investorov napokon neprišlo.

Poľnohospodárske družstvo Trnava prejavilo záujem pokračovať v prenájme mestských pozemkov štandardne ako doteraz.

Mestu sa však ohlásili aj ďalší farmári, ktorí majú záujem hospodáriť a prevádzať poľnohospodársku činnosť na ornej pôde.

Radnica preto rozhodla nájsť nájomcu mestskej pôdy prostredníctvom verejnej súťaže.

medzihaj-mapa2
Mesto vlastní v lokalite medzi Trnavou, Bielym Kostolom, Ružindolom a Zvončínom viac ako 300 hektárov ornej pôdy

Ulož ako PDF
Napísal 10. júla 2014 9:23. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.