reklama

Mesto plánuje obnovu Šrobárovej ulice, na jeseň má byť hotový projekt rekonštrukcie

Šrobárova ulica sa možno v dohľadnej dobe dočká komplexnej obnovy. Mesto si chce nechať vypracovať realizačný projekt rekonštrukcie, ktorá sa dotkne okrem poškodenej cesty aj chodníkov a uličných priestorov.

V prvej fáze si chce mesto nechať vypracovať kompletnú projektovú dokumentáciu v zmysle podkladov vypracovaných Odborom územného rozvoja a koncepcií Mestského úradu (OÚRaK) v Trnave z jari 2015.

V akom časovom horizonte môže prísť k realizácii rekonštrukcie, zatiaľ nie je jasné. Viac možno napovie návrh mestského rozpočtu na rok 2016, ktorý bude pripravený začiatkom decembra.

Samotná radnica považuje obnovu ulice „za nevyhnutnú z dôvodu zlého technického stavu povrchov miestnej komunikácie“.

srobarova
Šrobárova ulica

Reprofoto: Google Maps

„Rekonštrukcia sa dotkne úseku so začiatkom v križovatke ulíc Šrobárova – Zelený kríček – Rybníková a ukončením pred križovatkou s ulicami Hospodárska a T. Vansovej – po začiatok cementobetónového povrchu komunikácie pred svetelnou križovatkou. Úsek rekonštrukcie je dlhý približne 305 metrov,“ konkretizuje materiál OÚRaK.

Projekt bude riešiť rekonštrukciu celého uličného priestoru, okrem časti chodníka pre peších na juhozápadnej strane, ktorý bol zrekonštruovaný v roku 2013.

Z materiálov OÚRaK vyplýva, že mesto aj po rekonštrukcii zachová na komunikácii dva jazdné pruhy, na pravej strane cesty má pribudnúť cyklochodník v úseku od križovatky so Zeleným kríčkom po premostenie nad Trnávkou.

Po oboch stranách komunikácie budú pozdĺžne parkovacie státia, na ľavej strane ulice zostane pás zelene. Na svojom mieste má zostať aj autobusová zastávka.

OÚRaK navrhuje realizovať povrch cestnej komunikácie aj parkovacích státí z asfaltobetónu, na autobusovej zastávke bude použitý cementobetón s protišmykovou úpravou. Povrchy chodníkov budú zrejme z betónovej dlažby, priechody pre chodcov budú riešené bezbariérovo a vyznačené pásmi pre nevidiacich a slabozrakých.

Projekt sa dotkne aj sadových úprav na ľavej strane ulice. Samostatný projekt sadových úprav má riešiť inventarizáciu – dendrologický prieskum pôvodnej drevinnej vegetácie a samostatný návrh náhradnej výsadby.

Šrobárova ulica dostane aj nové verejné osvetlenie.

Projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie a realizáciu chce mať mesto pripravenú v druhej polovici októbra 2015.

Ulož ako PDF
Napísal 15. augusta 2015 0:03. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Mesto plánuje obnovu Šrobárovej ulice, na jeseň má byť hotový projekt rekonštrukcie”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.