reklama

Z lesíka na Štrkoch má byť po revitalizácii oddychová zóna s vodnou plochou

Vodná plocha, lúka, chodníky, stromy, kopec s výhľadom na vodu, ohnisko s altánkom aj verejné osvetlenie. Taký znejú plány trnavskej radnice v snahe o zrevitalizovanie územia lesíka v rekreačnej zóne Štrky.

Mesto Trnava naznačilo, ako by mohol vyzerať pripravovaný projekt revitalizácie lesíka na Štrkoch. V súčasnosti zanedbaný priestor sa nachádza v dotyku Národného streleckého centra niekoľko desiatok metrov od obchvatu.

Zámer je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu INTERREG STREDNÁ EURÓPA.

„Vďaka nemu sa zanedbaná lokalita Štrky dočká komplexnej revitalizácie a Trnavčania tak dostanú ďalšiu možnosť, kam vyraziť za relaxom a športovým vyžitím. V súčasnosti je jediným rozsiahlejším zeleným územím vhodným pre prímestskú rekreáciu Kamenný mlyn,“ konštatuje trnavská samospráva.


Návrh projektu zóny na Štrkoch
Zdroj: Mesto Trnava

Na realizácii viacerých projektových aktivít pracuje projektový tím zložený zo zamestnancov Mestského úradu v Trnave.

„Jedným z najdôležitejších míľnikov je vypracovanie projektovej dokumentácie, ktorá navrhne novú podobu lesíka po jeho revitalizácii. Obnova bude financovaná čiastočne z prostriedkov Európskej únie a čiastočne z vlastných prostriedkov samosprávy,“ informuje radnica.

Zo zverejnenej vizualizácie je zrejmé, že projekt počíta s vytvorením vodnej plochy, vodnej lagúny, oddychovou zónou, ohniskom s prístreškom, prírodným štrkovým chodníkom, porastom stromov aj verejným osvetlením.

Obnovený areál na Štrkoch má podľa plánov mesta privítať prvých návštevníkov v prvej polovici roku 2019.

„Srdcom zrevitalizovaného územia bude jazierko s vodným rastlinstvom. Materiál po vyhĺbení jazierka poslúži ako základ tzv. slnečného kopca, kde sa bude dať opaľovať či piknikovať,“ prezrádza plány trnavská radnica.

Popri lesíku má vzniknúť aj cyklotrasa, ktorá povedie z Trnavy do Bohdanoviec.


Lesík pri Štrkoch je v súčasnosti zarastený, nachádza sa v ňom množstvo odpadu a na rekreáciu či prechádzky je prakticky nevyužiteľný

Ulož ako PDF
Napísal 23. júna 2017 6:50. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Z lesíka na Štrkoch má byť po revitalizácii oddychová zóna s vodnou plochou”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.