reklama

Radošinské naivné divadlo predstaví v trnavskom amfiteátri komédiu Zmiešaná štvorhra

Súčasný stav života, mieru ľudského úsilia a hľadanie šťastia predstaví Radošinské naivné divadlo 5. septembra o 19.30 v Mestskom amfiteátri. Humorom, satirou i vtipnými hereckými stvárneniami sa diváci môžu tešiť na jedinečný zážitok.

Komediálna „správa zo zápasu dňa“, ktorú autor textov a piesní Stanislav Štepka nazval Zmiešaná štvorhra, skúma typickými výrazovými prostriedkami Radošinského naivného divadla, teda humorom, satirou a vtipným herecko-režijným stvárnením, momentálny stav či kvalitu súčasného slovenského života, mieru nášho úsilia a najmä hľadania ľudského šťastia.

FOTO: Radošinské naivné divadlo

V čom je zmysel ľudského šťastia? V zabezpečenom živote a v pekných veciach? Vo fungujúcich medziľudských vzťahoch? V krásnom snívaní?

Autor a divadlo sa podujali na dvadsaťštyrihodinový, možno až indiskrétny výskum a pohľad do života dvoch úplne odlišných slovenských rodín, a takto chcú podať čo najkonkrétnejšiu správu o trpko-smiešnych účastníkoch tejto dedinsko-mestskej ľudskej zápasovej štvorhry či hry, v ktorej sa tak trochu nepriamo zápasí o zmysel ľudského šťastia.

Hru Zmiešaná štvorhra v Radošinskom naivnom divadle režíruje režisér Juraj Nvota v dramaturgii Mirky Čibenkovej, účinkuje skoro celý súčasný súbor. Hra mala premiéru v novembri 2015.

Ulož ako PDF
Napísal 15. augusta 2017 10:20. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.