reklama

Peter Bročka sa chce opätovne uchádzať o kreslo primátora

Súčasný primátor Trnavy Peter Bročka plánuje obhajovať svoj post aj v tohtoročných novembrových komunálnych voľbách.

Ako potvrdil v stredu 14. februára počas tlačovej besedy po rokovaní mestského zastupiteľstva, „ak sa nič závažné nestane, budem sa ešte raz uchádzať o hlasy voličov“.

Peter Bročka nastúpil do úradu na trnavskej radnici v decembri 2014 po suverénnom víťazstve vo svojej premiérovej kandidatúre.


Peter Bročka sa ujal funkcie primátora na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva v decembri 2014

Bročka pripomenul, že aj v tohtoročných voľbách sa bude snažiť spojiť nezávislých kandidátov pre spoločný program pod hlavičkou občianskeho združenia Za Lepšiu Trnavu, ktoré založil.

„Tentokrát sa budeme snažiť dostať počtom zvolených poslancov čo najbližšie k číslu 31,“ naznačil ciele trnavský primátor. V minulých voľbách získala Lepšia Trnava ako nováčik dvanásť z celkového počtu 31 poslancov.

O tom, koľkí sú súčasných poslancov reprezentujúcich Bročkove občianske združenie sa budú opätovne uchádzať o poslanecké kreslo aj po druhý raz, primátor zatiaľ povedať nevie.

„Nedávno sme na spoločnom stretnutí diskutovali aj o tom, aby si každý sám zvážil, či má záujem pokračovať. Môj osobný postoj je taký, že nikomu, kto má záujem pracovať a stotožniť sa s programom, brániť v kandidatúre nebudem,“ poznamenal Peter Bročka s dovetkom, že kandidátka by sa mala vykryštalizovať v najbližších mesiacoch.

„Pred letom by malo už byť jasné, kto má seriózny záujem do toho ísť. Ale dúfam, že to bude zrejmé o čosi skôr,“ dodal k tejto téme.

Komunálne voľby 2018 sa budú konať v prvej polovici novembra. Termín zatiaľ oficiálne určený nie je.

Minulé komunálne voľby sa konali 15. novembra 2014. Do 15. novembra teda musia byť zvolení noví primátori, starostovia a obecní poslanci.

Do úvahy prichádzajú termíny 3. alebo 10. novembra 2018. Termín volieb vyhlasuje predseda parlamentu najneskôr 110 dní predo dňom ich konania.

DISKUSIA K ČLÁNKU BOLA PO OPAKUJÚCICH SA URÁŽLIVÝCH KOMENTÁROCH UKONČENÁ.

Ulož ako PDF
Napísal 15. februára 2018 9:45. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, KOMUNÁLNE VOĽBY 2018, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Peter Bročka sa chce opätovne uchádzať o kreslo primátora”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.