reklama

Na Slávii postavia špeciálnu bežeckú tréningovú dráhu. Hotová má byť túto jeseň

V športovom areáli Slávie medzi futbalovými ihriskami vznikne nová bežecká dráha s dĺžkou 200 metrov. Mesto Trnava podpísalo 12. apríla 2021 zmluvu o dielo so zhotoviteľom, ktorý vzišiel z verejnej súťaže.

Dráha bude vytvorená z konštrukcií so stúpajúcim a klesajúcim profilom, jej súčasťou bude betónový tubus čiastočne zasypaný výkopovou zeminou, ako aj schody rôznych sklonov.

Na tréningovej dráhe bude použitý gumený športový povrch z červeného materiálu EPDM.

Náklady na vybudovanie zámeru predstavujú 449 – tisíc eur s DPH. Mesto získalo na projekt dotáciu z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vo výške 100-tisíc eur.


Bežecká dráha vznikne medzi futbalovými ihriskami

Ilustračné foto

Zhotoviteľom stavebných prác bude spoločnosť Sport Nitra, ktorá vo verejnej súťaži uspela s najnižšou ponukou. Do tendra sa zapojilo sedem stavebných firiem.

Podľa zverejnenej zmluvy majú stavebné práce trvať päť mesiacov, dielo by tak malo byt hotové a odovzdané na jeseň 2021.

Bežecká 200-metrová tréningová dráha je súčasťou širšieho zámeru vybudovania bežeckých trás v športovom areáli Slávie.

Okrem nej rieši celkový projekt výstavbu nových bežeckých trás popri futbalových ihriskách, rekonštrukciu vonkajšieho oválu atletického štadióna, vybudovanie umelého osvetlenia bežeckých trás a oválu v podobe viac ako 100 stožiarov s LED svietidlami, výstavbu korčuliarskej dráhy z asfaltobetónu, ako aj inštaláciu nového mobiliáru a výsadbu zelene pri bežeckých trasách.

Zámer počíta aj s rekonštrukciu jestvujúceho vonkajšieho oválu atletického štadióna v povrchových vrstvách novým asfaltovým mikrokobercom.


Výkres s celkovou situáciou navrhovaného zámeru. Trénngová dráha je vyznačená tmavošedou farbou a čiernym rámikom, situovaná je medzi ihriskami s označením 11 a 12 a čiastočne 10 a 13 (kliknutím sa obrázok zväčší)

Zdroj: Mesto Trnava

Ulož ako PDF
Napísal 14. apríla 2021 9:15. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.