reklama

Divadlo Jána Palárika prinesie počas troch piatkov trojicu premiér

Divadlo Jána Palárika v Trnave ohlasuje tri premiéry počas troch za sebou nasledujúcich piatkov od 18. júna 2021. „Aj keď brány divadiel boli pre divákov viac ako polroka zatvorené, neznamená to, že sa život v našom divadle úplne zastavil. Práve naopak. Všetky naše sily sme počas tohto obdobia sústredili na to, aby sme vám, hneď ako to bude možné, mohli priniesť nové inscenácie,“ prihovára sa svojim priaznivcom a návštevníkom trnavské divadlo.

Ako prvú odpremiérujú 18. júna inscenáciu Zlomatka o milujúcej ale konzervatívnej matke, ktorá nedokáže prijať inakosť svojho syna. V hre plnej humoru a talianskeho temperamentu sa syn a matka dostávajú do groteskných situácií, v ktorých sú schopní všetkého, len nie porozumenia.

„Sme veľmi radi, že naše pozvanie naštudovať hru talianskeho dramatika Maria Gelardiho prijala medzinárodne uznávaná režisérka a herečka Enikő Eszenyi. V hlavných úlohách sa predstavia Tatiana Kulíšková a čerstvý absolvent VŠMU Matúš Beniak,“ konštatuje Divadlo Jána Palárika.

Ilustračné foto

O týždeň v piatok 25. júna sa uskutoční premiéra inscenácie o živote a diele Lawrenca Ferlighettiho.

Mladý tvorivý tím na čele s debutujúcim režisérom Máriom Drgoňom zavedie divákov do „lunaparku v hlave“ jedného z najvýznamnejších básnikov 20. storočia. Hlavnú úlohu stvárni bar Divadla J. Palárika a výnimočný interpret poézie Vladimír Jedľovský.

Do tretice v piatok 2. júla – v poslednej premiére tejto sezóny – prinesie DJP svojim divákom dlho očakávanú inscenáciu Mizantrop.

„Klasickú Molièrovu komédiu uvádzame v aktualizovanej verzii britského dramatika Martina Crimpa, ktorú špeciálne pre naše divadlo prebásnil Ľubomír Feldek. V hlavných úlohách uvidíte najnovšieho člena hereckého súboru DJP Martina Hronského a našu vzácnu hostku Vicu Kerekes,“ pozýva divadlo.

Vstupenky na predstavenie si môžete rezervovať tu.

Ulož ako PDF
Napísal 3. júna 2021 12:13. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.