reklama

Špeciálne výstupy na mestskú vežu s Karolom Nemčekom, ktorý sa stará o hodinový stroj z roku 1729

V centre Trnavy sa opäť uskutočnia špeciálne výstupy na mestskú vežu s hodinárom pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu. Najnavštevovanejšie turistické miesto v sebe skrýva vzácny hodinový stroj, o ktorý sa už celé storočia treba každodenne starať. Jeho príbeh návštevníkom vyrozpráva osobne hodinár a správca Karol Nemček.

Mestská veža v Trnave je unikátna stavba, ktorá je počas celého roka prístupná verejnosti. Súčasná situácia v trnavskom kraji zatiaľ praje cestovnému ruchu, a tak bude možné využiť špeciálne výstupy na mestskú vežu so sprievodcom počas Svetového dňa cestovného ruchu, ktorý bude v pondelok 27. septembra 2021.

„Už v minulosti mali veľký úspech, a preto by sme radi Trnavčanom a návštevníkom Trnavy opäť umožnili prehliadky s hodinárom Karolom Nemčekom, ktorého rodina sa o hodinový stroj stará už viac ako sto rokov a je úzko spojená s jeho dejinami. Počas výstupu na vrchol veže a jej prehliadky sa dozviete rôzne detaily o tom, ako unikátny hodinový stroj funguje, ale aj rôzne historky zo života vo veži,“ hovorí Alexander Prostinák, zastupujúci výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Ilustračné foto: trnava-live.sk / Patrik Pokorný

Prehliadky sa budú konať od 16:00 do 20:00 hod. „V tomto čase bude na veži čakať náš sprievodca, ktorý bude pripravený návštevníkov sprevádzať a odpovedať na všetky otázky,“ dodáva Alexander Prostinák. Vstupné na tieto výstupy na Mestskú vežu bude 5 € na osobu.

„Špeciálne prehliadky veže sú vhodné pre páry, skupiny a predovšetkým rodiny s deťmi, ktoré sa môžu priamo od hodinára Karola Nemčeka dozvedieť, ako funguje vzácny hodinový stroj z roku 1729, ktorý sa nachádza na piatom poschodí. Osobne všetkým návštevníkom predvedie, ako sa hodiny ručne naťahujú a čo to znamená, sa o ne starať,“ hovorí Michal Praj, manažér Turistického informačného centra – Región Trnava a dodáva, že „prehliadka potom pokračuje až na ochodzu veže, ktorá sa nachádza vo výške 29 metrov a vedie k nej 143 schodov. Po ich zdolaní sa vám naskytne pohľad na mesto, trnavský región a Malé Karpaty“.

Mestská veža je jednou z najpopulárnejších dominánt mesta Trnava a ročne ju navštívi 15 – tisíc návštevníkov. Sídli v nej aj mestské Turistické informačné centrum. Vďaka rekonštrukcii priestorov a moderným interaktívnym informačným panelom poskytuje informácie o celom trnavskom regióne.

Mestskú vežu je možné navštíviť aj kedykoľvek počas týždňa a užiť si krásne výhľady, ktoré ponúka. Je otvorená denne od 10:00 do 18:00 hod. Turistické informačné centrum – Región Trnava je otvorené v rovnakých časoch ako Mestská veža.

Ulož ako PDF
Napísal 22. septembra 2021 11:41. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.