reklama

Trnavčanka Ildikó Kali zo skupiny Romanika dokončuje sólový album Zlatá panna. Zachytáva atmosféru magického sveta a vnútornú silu človeka

Tri roky po doteraz poslednom titule vydanom spoločne so skupinou Romanika vydáva Ildikó Kali štúdiový album. Nesie názov Zlatá panna a vydanie je naplánované na 22. 11. 2021 v digitálnej podobe pod vlastnou značkou Ildikó Kali.

Album prináša nové piesne, nový zvuk, novú spoluprácu a univerzálne témy. Producentsky a hudobne sa na ňom podieľal Milan Tőkőly z trnavského Štúdia J, v dvoch piesňach účinkujú prizvaní hudobní hostia – Stanislav Palúch, Peter Luha, Peter Korman a Michal Fedor.

„Album Zlatá panna oprašuje tvorbu romantického básnika Jána Bottu. V dobovom obraze, ktorý vytvoril, nachádzam nadčasové súvislosti, ktoré ma povzniesli nad udalosti, ktoré neviem ovplyvniť. Názov Zlatá panna metaforicky odráža chápanie slobody, ktorú treba viac hľadať ako o ňu bojovať. V hľadaní je nádej, že všetko sa na dobré obráti,“ predstavuje novinku Ildikó Kali.


Ildikó Kali

Ako vraví, pre svoje hudobné motívy si predstavovala baladické príbehy. S prvkami ľudovej slovesnosti ich Ildikó v hojnosti poskytla básnická tvorba romantikov.

„Vždy sa mi páčilo ‚povedať‘ veci piesňou tak, aby textová časť a hudobná časť boli v rovnováhe. Ide o zhudobnené veršované povesti. Protiklad svetla a tmy, ktorým je pretkaná Bottova tvorba, tvorí základnú hudobnú líniu. Album je výletom do minulých čias, v ktorých je cit hrdinu v konflikte so svetom, napriek tomu sa pokúša dospieť k svojmu ideálu,“ opisuje hudobnú tvorbu pôsobivého albumu.

Krst albumu Zlatá panna je naplánovaný na 12. 2. 2022 v Malom Berlíne v Trnave a mal by predznamenať sériu vystúpení na jeho odprezentovanie na Slovensku i v zahraničí.

Zlatá panna 2021

Hudba – Ildiko Kali, Trnava
Mix a mastering – Milan Tőkőly, StudioJ Trnava
Obal – Oxana Lukomska, Trnava
Grafický design – Samuel Ryba, Trnava
Teaser – Tomas Kőppl, Trnava
Videoklip – Ferdinand Brezovský, Trnava
Fotky – Peter Babka, Trnava

VIDEO: Báj Maginhradu

Ulož ako PDF
Napísal 19. októbra 2021 11:22. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Kultúra, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.