reklama

Podpredseda Európskeho parlamentu na návšteve Trnavy

Na pozvanie trnavského župana Jozefa Viskupiča navštívil v utorok 24. mája 2022 Úrad Trnavského samosprávneho kraja Michal Šimečka. Funkciu europoslanca zastáva od roku 2019. Do funkcie podpredsedu Európskeho parlamentu bol ako prvý Slovák zvolený v januári tohto roka.

„Som rád, že podpredseda Európskeho parlamentu zaradil do svojho programu aj návštevu trnavskej župy. Diskutovali sme o mnohých domácich a európskych témach. Aktuálne najviac rezonuje zelená a digitálna transformácia, využitie nových európskych zdrojov, či výstupy z Konferencie o budúcnosti Európy. V prípade Trnavského kraja sa spolu s partnerskými regiónmi pripravujeme aj na budúcnosť automobilového priemyslu. Pána podpredsedu Európskeho parlamentu som informoval o aktivitách nášho zastúpenia v Bruseli,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.


Michal Šimečka na Úrade TTSK

FOTO: TTSK

V rámci oficiálnej návštevy podpredseda Európskeho parlamentu v sprievode trnavského župana navštívil aj komunitné re-use centrum Baterkáreň v Trnave, ktoré sa zameriava na druhotné využitie produktov a slúži tiež ako komunitná a vzdelávacia platforma na rozvoj cirkulárnej ekonomiky.

Chce tak inšpirovať ľudí žiť udržateľnejšie, a zmeniť postoj širokej verejnosti v oblasti nákupu, tovarov a odpadu. Župa podporila rozšírenie priestorov Baterkárne o zdieľanú dielňu dotáciou vo výške 10-tisíc eur z Fondu na rozvoj Trnavského kraja.

„Regionálnu samosprávu považujem za dôležitú súčasť verejnej správy, ktorá zabezpečuje regionálny rozvoj a denne poskytuje kľúčové služby obyvateľom. Trnavský samosprávny kraj ukázal svoju akcieschopnosť aj počas pandémie ochorenia Covid-19, kedy mal v rukách manažovanie očkovania, a dokazuje ju aj pri pomoci odídencom pred vojnou na Ukrajine. Na dnešnom stretnutí som sa presvedčil, že zdieľame spoločnú víziu modernej Európy a teším sa na spoluprácu pri zvyšovaní atraktivity a konkurencieschopnosti kraja,“ povedal podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka.

S cieľom zvýšiť povedomie mladých obyvateľov o Európskej únií župa podporila napríklad aj vydanie knihy Marca Németha, študenta župného Gymnázia Ladislava Dúbravu v Dunajskej Strede.


Návšteva v trnavskej Baterkárni

FOTO: TTSK

INFO

Trnavský samosprávny kraj je reprezentovaný v Európskom výbore regiónov, ako aj v jeho skupine zameranej na automobilový priemysel (CoRAI – Committee of The Regions Automotive Intergroup). Prostredníctvom svojho zastúpenia v Bruseli sa aktívne zapája do činnosti Združenia automobilových zručností (ASA – Automotive Skills Alliance) a a prípravy vzniku združenia regiónov pre spravodlivú transformáciu európskeho automobilového a dodávateľského priemyslu. Aktuálne kraj vstúpil sme do Partnerstva pre inovácie (Partnership for Regional Innovation).

Zastúpenie TTSK v Bruseli sprostredkovalo aj grantové príležitosti pre Materiálovotechnologickú fakultu Slovenskej technickej univerzity v Trnave. Pre vysokoškolákov sú dostupné aj troj až šesťmesačné stáže.

Ulož ako PDF
Napísal 25. mája 2022 8:42. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.