reklama

Prezidentka Zuzana Čaputová na návšteve Trnavy

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová pricestovala v stredu 8. júla 2020 na návštevu Trnavy. V programe oficiálnej návštevy mesta a regiónu je stretnutie so županom, primátorom, s podnikateľmi v oblasti ekologických inovácií, prehliadka galérie aj rozária a medovinárstva v Dolnej Krupej.

Na úvod dnešnej návštevy sa Zuzana Čaputová stretla so županom Jozefom Viskupičom v sídle Trnavského samosprávneho kraja.

Prezidentka sa zoznámila s prioritami župy v oblasti rozvoja sociálnej a zdravotnej starostlivosti, ochrany životného prostredia a udržateľnej mobility či kultúry a kultúrno-kreatívneho priemyslu.


Privítane prezidentky na Úrade TTSK, streda 8. júla 2020

Témami stretnutia na radnici s primátorom Petrom Bročkom a predstaviteľmi mesta Trnava sú dopady pandémie koronavírusu na mestá, financovanie a reforma samosprávy či kandidatúra Trnavy na titul Európske hlavné mesto kultúry 2026.

Zuzana Čaputová predpoludním zavíta na stretnutie s podnikateľmi v oblasti ekologických inovácií a na návštevu Galérie Jána Koniarka v Trnave.

„Do Trnavy sa vždy rada vraciam, pretože som tu strávila časť detstva,“ poznamenala na úvod s dovetkom, že na Trnavu má rodinné väzby z otcovej aj maminej strany. „S predstaviteľmi samosprávy sme sa rozprávali aj o situácii s koronavírusom. Je potrebné povedať, že samsopráva v takejto situácii zohráva absolútne kľúčovú úlohu. Veľa sme sa rozprávali o tom, ako zabezpečiť pomoc a ochranu najzraniteľnejších osôb, akými sú seniori. Som rada, že na krajskej aj mestskej úrovni som počula ambiciózne plány pokiaľ ide o budovanie kapacít, ktoré sú veľmi potrebné,“ uviedla prezidentka počas tlačového brífingu na Hlavnej ulici.

Témou rozhovorov so županom či primátorom bolo aj hľadanie spôsobov na zastabilizovanie personálu opatrovateliek, ošetrovateľov či zdravotníkov.

„Rozprávali sme sa aj o tom, že pre Slovensko bude dôležitá pomoc zo strany Európskej únie v podobe Fondu obnovy. Je množstvo dobrých zámerov a projektov, ktoré aj vďaka tomuto fondu budú môcť byť financované. Práve samosprávy vedia tieto potreby veľmi dobre identifikovať,“ skonštatovala.

Hlava štátu sa predpoludním stretla aj s podnikateľkami a podnikateľmi, ktorí majú podľa jej slov úspešné a inovatívne firmy a pomáhajú v ochrane životného prostredia. „Aj tu boli jednou z tém dotácie z európskych fondov. Je potrebné, aby štát odstraňoval bariéry pre podnikateľov a zároveň vytváral príležitosti aj pri získavaní európskych peňazí,“ poznamenala Čaputová.

Popoludní je na programe prehliadka centra Trnavy a návšteva komunitného centra AkSen v Piešťanoch.

Záver návštevy prezidentky v trnavskom regióne sa uskutoční v priestoroch úspešného výrobcu medoviny v Dolnej Krupej, v spoločnosti Apimed, kde Zuzana Čaputová absolvuje prehliadku pivníc s archívom medoviny aj tamojšieho Rozária – parku ruží.

V stredu 8. júna 2020 sme mali česť privítať v našom meste prezidentku Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú.

Foto: Martin Hesko

Uverejnil používateľ Mesto Trnava Streda 8. júla 2020

PREZIDENTKA ZUZANA ČAPUTOVÁ DNES NAVŠTÍVILA TRNAVSKÝ KRAJ

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala pozvanie župana Jozef…

Uverejnil používateľ Trnavský samosprávny kraj Streda 8. júla 2020

Ulož ako PDF
Napísal 8. júla 2020 9:24. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Prezidentka Zuzana Čaputová na návšteve Trnavy”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.