reklama

Zámer výstavby novej hokejovej haly na Prednádraží mierne pokročil, do cieľa má ešte kus cesty

Pred dvomi rokmi ohlásil trnavský župan Jozef Viskupič v prítomnosti prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslava Šatana podpis Memoranda o spolupráci pri vzniku hokejovej stredoškolskej akadémie v Trnave na Prednádraží. Za ten čas vznikol projekt financovaný Trnavským samosprávnym krajom, ktorý má od júna 2022 úspešne za sebou zisťovacie konanie v rámci posudzovacieho procesu zákonom stanovenými úradmi a inštitúciami.

Stavba novej hokejovej haly v areáli Strednej odbornej školy stavebnej D. S. Jurkoviča je súčasťou projektu Trnavského samosprávneho kraja vybudovať športový campus inšpirovaný strednými školami v zahraničí.

„Návrh objektu hokejovej haly a jeho okolia, nebude len hokejovou halou. Lepšie vysvetľujúci zámer, dôvod a účel stavby je hokejová akadémia. V hokejovej akadémií si študenti prejdú komplexným procesom od suchého tréningu, cez tréning na ľade až po teoretické znalosti v rámci vyučovacích priestorov jednotlivých možností a situácií, ktoré šport ponúka. Regenerácia formou wellnessu je zvýšením štandardu pre relax a oddych po náročnom tréningovom či zápasovom vyťažení organizmu,“ približuje predložený projekt.


Na týchto pozemkoch má vyrásť multišportové centrum s hokejovou akadémiou

FOTO: trnava-live.sk

Zo sprievodnej správy spracovaného zámeru vyplýva, že objekt hokejovej haly bude mať dve nadzemné podlažia, zastavaná plocha dosiahne približne 5500 metrov štvorcových.

Druhý jednopodlažný objekt bude slúžiť na umiestnenie technológií so zastavanu plochou vyše 400 metrov štvorcových.

Pri hale bude vybudovaných vyše 50 parkovacích miest, potrebné prístupové komunikácie, areál prejde aj sadovníckymi úpravami.

O prevádzku objektu hokejovej akadémie sa má postarať sedem zamestancov. Predpkladané onvestičné náklady sú v projekte odhadované na 10,8 milióna eur.

TTSK musí v ďalšej fáze vypracovať kompletnú projektovú dokumentáciu pre stavebné konanie, získať potrebné povolenia na výstavbu a v neposlednom rade aj financie na samotnú výstavbu hokejovej akadémie.

Vznik stredoškolských hokejových akadémií na území siedmich samosprávnych krajov podporila v roku 2020 vláda SR sumou 14 miliónov eur. Pre každý z krajov sú vyčlenené zo štátneho rozpočtu po dva milióny eur.

Ako priblížil Jozef Viskupič, v Trnave by mohlo vzniknúť športové centrum, ktorého ťažiskom bude hokejová akadémia študentov Strednej športovej školy.

Bývalý slovenský hokejový reprezentant a dnes prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan pripomenul, že snahou zväzu je po vzore špičkových hokejových krajín vytvoriť na Slovensku štruktúru stredoškolských hokejových akadémií.

MAPA:

Ulož ako PDF
Napísal 24. júna 2022 11:16. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.