reklama

Prímestské autobusy v Trnavskom kraji prechádzajú do prázdninového režimu, cez leto fungujú rodinné lístky aj cyklobusy

Prímestská autobusová doprava v Trnavskom kraji je od piatka 1. júla 2022 do 2. septembra 2022 zabezpečovaná v režime školských prázdnin. Aktuálne cestovné poriadky sú zverejnené na webovom sídle župy, aj dopravcov ARRIVA Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.

„Motivovať obyvateľov kraja k využívaniu ekologických foriem dopravy chceme aj počas letných prázdnin. Do pozornosti opäť dávame rodinný cestovný lístok len za jedno euro. Verím, že obyvatelia kraja využijú tento benefit a leto si naplno užijeme v Trnavskom kraji zážitkov. Tipy na spoznávanie prírodných i kultúrnych krás prináša Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj, ktorá navyše ponúka vlastné originálne produkty, ako výletné vlaky alebo cyklobusy,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Ilustračné foto: trnava-live.sk

Na rodinný cestovný lístok v cene jedného eura je možné prepraviť spolu až päť osôb v kombinácii maximálne dvoch dospelých a troch detí alebo jedného dospelého a štyroch detí.

Podmienkou je, aby sa v skupine vždy nachádzala minimálne jedna dospelá osoba a jedno dieťa do 16 rokov. Benefit môžu ľudia využívať počas víkendov, sviatkov, dní pracovného pokoja a voľna. Viac informácií o tomto benefite je zverejnených v tomto odkaze.

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj počas leta pripravila jazdy výletnými vlakmi sprevádzané divadelným zážitkom v podaní hercov župného Divadla Jána Palárika v Trnave.

Vo svojej druhej sezóne budú výletné vlaky premávať počas júlových a augustových sobôt vždy na iných trasách, a to Bratislava – Kúty – Holíč a späť a Nové Mesto nad Váhom – Trnava – Galanta a späť. Tematicky sa venujú Márii Terézii. Viac informácií a lístky sú dostupné tu.

Počas letnej turistickej sezóny môžu cestujúci využiť cyklobusy po celom kraji. Počas júla a septembra budú fungovať cyklobusy do Malých Karpát, pričom budú premávať na trase Trnava – Dobrá Voda – Piešťany – Brezová pod Bradlom – Prietrž.

„Cyklobusy od vody k vode“ budú premávať na dvoch trasách, pričom jedna vedie z Dunajskej Stredy do Čilistova a do rovnakého cieľa vedie aj trasa zo Senca.

Ulož ako PDF
Napísal 1. júla 2022 8:26. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.