reklama

Výstavba okružnej križovatky pri nákupných centrách na Clementisovej termín zatiaľ nemá, pred ZŠ na Bottovej by mala byť kruhovka v roku 2023

Už niekoľko rokov plánuje trnavská radnica prebudovanie dvoch klasických križovatiek na okružné. Jedna je pred ZŠ na Bottovej ulici, premenou na kruhovku má prejsť aj veľmi frekventovaný úsek Clementisovej ulice medzi nákupnými centrami Lidl a Kaufland.

Mesto si nechalo v roku 2020 spracovať dopravný prieskum situácie na Clementisovej ulici, z ktorého vyplynulo, že prebudovanie úseku pri výjazdoch z oboch nákupných centier na okružnú križovatku je vhodným riešením.

Zámerom radnice je zvýšenie bezpečnosti a kapacitnej priepustnosti súčasnej štvorramennej križovatky a zárover rešpektovať súčasné trasovanie chodníkov, cyklotrasy, ako aj pohyb vozidiel zásobovania prevádzok Kaufland a Lidl jazdnými súpravami.


Zmena križovatky medzi Kaflandom a Lidlom na kruhovku zrejme ešte istý čas potrvá

Ilustračné foto: trnava-live.sk

O aktuálnom stave tohto projektu nás informoval na konci júna 2022 primátor Peter Bročka.

„Projektová dokumentácia zámeru je hotová už dávnejšie. Zdržanie nám spôsobuje majetkovo – právne vysporiadanie pozemkov. Vlastníkov sme kontaktovali, no niekedy sú trošku menej responzívni, preto musíme zasielať výzvy opakovane. O konkrétnych termínoch výstavby preto zatiaľ hovoriť nemožno,“ uviedol primátor.

Rekonštrukcia križovatky ulíc Bottova – Študentská pre objektom základnej školy by mohla byť podľa Bročku realitou v budúcom roku.

„Tento zámer je vo vysokom štádiu prípravy. Vypracovaný realizačný projekt sme obdržali na začiatku roka 2022. Predpokladám, že do konca roka bude k dispozícii právoplatné stavebné povolenie a s realizáciou počítame v roku 2023,“ poznamenal.

Okružná križovatka pre ZŠ Bottova bude súčasťou plánovaného viac ako 2 kilometre dlhého cyklochodníka od staničného parku pri Nukleone po koniec Moyzesovej ulice.

„Tieto projekty sú navzájom prepojené a verím, že sa ich výstavba uskutoční v budúcom roku,“ dodal Bročka.

Štúdiu premeny klasickej križovatky ulíc Jána Bottu – Študentská pred základnou školou vypracoval Odbor územného rozvoja a koncepcií (OÚRaK) na Mestskom úrade už v roku 2018, súťaž na zhotoviteľa projektovej dokumentácie a ďalších podkladov zverejnili v máji 2019.

Z návrhu umiestnenia vyplýva, že časť komunikácie navrhovanej kruhovky by sa mala o niekoľko metrov priblížiť k budove základnej školy.

Okružná križovatka by tak mohla byť situovaná od konca zeleného ostrovčeka na Študentskej ulici až do zelého pásu pred školou.


Križovatka ulíc Jána Bottu a Študentskej

Reprofoto: Google Street View

Ulož ako PDF
Napísal 4. júla 2022 13:44. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.