reklama

Z Plánu obnovy postaví mesto cyklochodník Bottova – Moyzesova, župa získala eurofondy na samostatnú cyklocestu do Zavara

Mesto Trnava aj Trnavský samosprávny kraj uspeli so žiadosťami o financovanie nových cyklochodníkov z fondov Európskej únie. Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky zverejnilo 29. mája 2023 zoznam úspešných projektov, ktoré získajú prostriedky z Plánu obnovy.

Mesto Trnava vďaka eurofondom vybuduje dvvojkilometrovú cestu pre cyklistov medzi Parkom Janka Kráľa a Ružindolskou ulicou na uliciach Jána Bottu a Štefana Moyzesa.

Cyklochodník povedie od parku okolo budovy úradu práce po Bottovej ulici, napojí sa na ulicu Štefana Moyeza a následne sa spojí s cyklotrasou na pri City parku na Ružindolskej ulici.

Súčasťou zámeru v hodnote asi 2,3 milióna eur sú okrem cyklochodníka aj nové chodníky pre peších, verejné osvetlenie a mobiliár a sadové úpravy. Zmeny sa majú dotknúť aj pozdĺžneho parkovania v celom dvojkilometrovom úseku.


Trasovanie cyklochodníka od Parku Janka Kráľa po Ružindolskú

Zdroj: Mesto Trnava

Trnavský samosprávny kraj získal financie z Plánu obnovy na vybudovanie samostatnej cyklocesty od automobilky Stellantis do Zavara.

Zámer je súčasťou veľkého projektu Vážskej cyklomagistrály a má pomôcť cyklistom z Trnavy s bezpečnejšou a pohodlnejšou dostupnosťou k budúcej cyklomagistrále, ktorá povedie popri rieke Váh.

Plánovaná cyklocesta bude vybudovaná v úseku od Zavara po prvú okružnú križovatku od obce pri automobilke a logistickom parku.

Jej dĺžka je 1,7 kilometra, povedie popri hlavnej ceste III. triedy a bude od nej oddelená. Súčasťou projektu je vybudovanie cyklolávky ponad diaľnicu D1, súbežne s jestvujúcim mostom.

Najbližšie body na pripojenie sa k Vážskej cyklomagtrále z Trnavy sa budú nachádzať pri Šúrovciach, prípadne Siladiciach. Ide o 15-kilometrový úsek, ktorý TTSK postupne buduje medzi Sereďou a Hlohovcom.


Vyznačený úsek medzi Zavarom a logistickým parkom pri automobilke

Reprofoto: Mapy.cz

Ulož ako PDF
Napísal 30. mája 2023 9:27. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.