reklama

Letná zóna bez peňazí sa blíži. Nakúpte bez toho, aby ste otvorili peňaženku

Dajte použitým veciam druhú šancu a prineste ešte užitočné a funkčné oblečenie, hračky, kuchynské potreby, či nepoužité veci a nevhodné dary, ktoré u vás zapadli prachom, no inému by mohli poslúžiť a vyčarovať úsmev na tvári.

Už po piatykrát sa pod záštitou študentov a pedagógov Gymnázia Jána Hollého v Trnave a dobrovoľníkov uskutoční obľúbená Letná zóna bez peňazí, odkiaľ si môžete úplne zadarmo odniesť čokoľvek, čo vám padne do oka. V kalendári si preto poznačte dátum 23. a 24. júna 2023.

Ako to funguje? Návštevníci môžu priniesť veci, ktoré už nepotrebujú do priestorov Gymnázium Jána Hollého v Trnave (Na Hlinách 30 ) a odniesť si iné, pre nich využiteľné so sebou. Veci tým pádom dostávajú nový život a ľudia medzi sebou podporujú recykláciu. To, čo je pre jedného odpadom, môže byť pre druhého pokladom.

Zber vecí sa uskutoční v piatok 23. júna 2023 v čase od 14:00 do 18:00. Priniesť so sebou môžete LETNÉ oblečenie, knihy, šperky, kuchynské pomôcky, funkčné domáce spotrebiče či iné doplnky do domácnosti, školské pomôcky a hračky.

Ale pozor! Myslite na to, že veci majú iným urobiť radosť, potešiť a poslúžiť, preto špinavé hračky, či roztrhané oblečenie na toto podujatie rozhodne nepatria. V sobotu 24. júna 2023 v čase od 09:00 do 12:00 bude Zóna bez peňazí otvorená pre všetkých, ktorí si chcú prísť „nakúpiť bez peňazí“ a stráviť príjemné dopoludnie.

Pre koho je Zóna bez peňazí určená? Pre mladé rodiny, ktorej deti rastú rýchlejšie, ako sa napĺňa peňaženka. Pre seniorov, ktorým dôchodok na všetky potreby nepostačuje. Pre všetkých, ktorých postretla neľahká životná situácia, ale aj pre študentov, študentky a kreatívne typy, ktoré dávajú veciam druhú šancu.

Vítaní sú všetci, ktorým myšlienka znovu využitia pekného oblečenia a vecí, ktoré by inak skončili na skládke nie je cudzia a záleží im na našej krásnej planéte, ktorú určite nechcú mať plných odpadkov.

Samotným eventom charitatívny rozmer podujatia nekončí. Organizátori sa dodatočne zabezpečia, aby oblečenie a veci, ktoré si v sobotu nenájdu svojho majiteľa poputovali do organizácii, ktoré pomáhajú rôznou formou skupinám ľudí a jednotlivcom v nepriaznivej životnej situácii a pôsobia v Trnave a je okolí.

Tešíme sa na všetkých obyvateľov Trnavy, ktorým nie je cudzia myšlienka recyklácie a rovnako tak neľahké osudy iných.

(ts)

Ulož ako PDF
Napísal 5. júna 2023 9:33. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.