reklama

Ako prvý predstavil svoj volebný program pravicový kandidát Ján Žitňanský

Kandidát širokej pravicovej koalície na primátora mesta Trnava v komunálnych voľbách 2014 Ján Žitňanský predstavil ako prvý z doteraz štyroch známych uchádzačov o kreslo svoj volebný program.

V prípade zvolenia chce sústrediť svoje úsilie na päť hlavných oblastí – žiť aktívnejšie, dôstojnejšie, bezpečnejšie, modernejšie a zdravšie.

Pravicovú koalíciu tvoria KDH, SDKÚ-DS, OĽaNO, Nova, SaS a Most – Híd s podporou Strany zelených.

Žitňanský vyzval na programovú konfrontáciu kandidáta strany Smer a súčasného viceprimátora Bystríka Stanka.

„Ľavicové zoskupenie v mestskom zastupiteľstve pod vedením strany Smer preukázalo, že sa rada inšpiruje naším volebným programom. Ten z minulých volieb sa im zapáčil natoľko, že časom začali mať pocit, že je to ich vlastný program. Aby pred týmito voľbami nedošlo k zbytočnému sporu o to, kto od koho opísal volebný program, rozhodol som sa dnes ako prvý zverejniť nielen svoju víziu pre Trnavu, ale aj celý volebný program. Z tohto miesta vyzývam svojho súpera Bystríka Stanka, aby predložil Trnavčanom svoj vlastný program. Osobne som zvedavý a pozývam vás k tomu, aby sme sa naň spolu pozreli. Už teraz sa teším na programovú konfrontáciu,“ vyhlásil dlhoročný poslanec mestského zastupiteľstva a člen mestskej rady Ján Žitňanský.

zitnansky
Ján Žitňanský počas tlačovej besedy

Cieľom širokej koalície pravicových zoskupení, ktorá v komunálnych voľbách ponúkne kompletnú 31 – člennú kandidátku, je okrem víťazstva v boji o primátorské kreslo aj zisk čo najvyššieho počtu poslaneckých mandátov. O hlasy voličov sa bude uchádzať približne polovica nových tvárí.

Vekový priemer poslaneckých kandidátov koalície KDH, SDKÚ-DS, OĽaNO, Nova, SaS a Most – Híd je 45 rokov, v mestskom zastupiteľstve v súčasnom volebnom období pôsobí 9 kandidátov.

„Za mnou stoja kvalitní a čestní kandidáti na poslancov, spolu sme silný tím. Sme pripravení odstrániť z Trnavy dvojkoľajné vedenie, kedy primátor a zastupiteľstvo neťahajú za jeden povraz. Spojili sme sa, aby Trnava išla opäť na plný plyn,“ poukázal Žitňanský na skutočnosť, že dosluhujúci primátor Vladimír Butko sa nemohol spoľahnúť na väčšinovú podporu svojich vlastných poslancov.

Väčšinu získala v minulých voľbách pred štyrmi rokmi strana Smer a jej partneri.

„Po rokoch príprav sme dotiahli rekonštrukciu pešej zóny, zrealizovali sme Univerzitný parčík a rovnako postavili veľké detské ihrisko na Prednádraží a uskutočnili ďalšie projekty. Naše plány sú však smelšie. Na to, aby Trnava bola skutočne bezpečná, zelená a spoľahlivá pre ľudí potrebujeme odstrániť túto dvojkoľajnosť,“ prehlásil pravicový kandidát s dovetkom, že spojenie tejto koalície a ich kandidáta pomôže Trnave, aby išla opäť „na plný plyn“.

Ján Žitňanský nechce byť v prípade zvolenia primátorom na jedno volebné obdobie. Jeho cieľom je stáť v čele mesta aspoň osem rokov.

Svojho kandidáta podporili aj dvaja primátori za KDH, bývalý Štefan Bošnák a súčasný Vladimír Butko. Ako sa zhodli, Žitňanský je skúsený a zodpovedný človek, ktorý má dlhoročné skúsenosti z pôsobenia v zastupiteľstve aj mestskej rade.

Spolupráca poslancov Smeru, KDH a primátora v mestskom zastupiteľstve sa javila počas celého volebného obdobia ako ideálna. Samotní najvyšší predstavitelia mesta V. Butko aj B. Stanko v minulosti niekoľkokrát toto spolunažívanie verejne pochválili. Ako sa zdá teraz z vyjadrení Žitňanského, nie všetko fungovalo hladko.

„Trvalo omnoho dlhšie, kým sme dospeli ku konsenzu. Museli sa opracovávať hrany, zvážiť jeden aj druhý pohľad. Často sme sa museli zastaviť, rokovať. Teším sa, že zastupiteľstvo vyzeralo ako vyzeralo. Boli skoro jednohlasné hlasovania, ale, verte mi, predchádzali tomu neskutočné debaty a dlhé rokovania,“ naznačil Žitňanský.

Z väčších investičných akcií chce koalícia na čele so Žitňanským zrealizovať napríklad moderné detské ihriská na každom sídlisku, vyvinúť úsilie na skoré začatie výstavby južného cestného obchvatu mesta, zabezpečiť prípravu a realizáciu cestného prepojenia Prednádražia s Bratislavskou cestou, revitalizovať Ružový parčík, námestie SNP alebo obnoviť povrchy a mobiliár na uliciach Štefánikova, Hviezdoslavova, Dolné bašty, Hollého a Halenárska.

Žitňanský s podporu poslancov vlastnej koalície plánuje uskutočniť aj realizáciu parčíka Bela IV. v lokalite Horné Bašty – Rybníkova, znovuvybudovať jednoduchý funkčný objekt mlyna ako turistickú atrakciu v Kamennom mlyne, postaviť cyklistické prepojenie z centra mesta do Kamenného mlyna, na Kopánku, do Štrkov a Modranky, v programe plánuje aj rekonštrukciu Mestskej športovej haly či realizáciu veľkého okruhu pre inline korčuliarov, ktorý prepojí rekreačné zóny Kamenný mlyn a Štrky popri hrádzi Trnávky z Modranky až na Tulipán.

Kompletný volebný program Jána Žitňanského nájdete na stránke www.nasemestto.sk/volebny-program.

Ulož ako PDF
Napísal 18. septembra 2014 12:05. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Komunálne voľby 2014, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Ako prvý predstavil svoj volebný program pravicový kandidát Ján Žitňanský”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.