reklama

V Trnave sa bude hrať vďaka úspechu HIT UCM po štvrťstoročí ženská volejbalová extraliga

V Trnave sa bude hrať po 25 rokoch najvyššia ženská volejbalová súťaž. Výnimočný úspech dosiahli hráčky tímu HIT UCM Trnava, ktoré postup do extraligy spečatili cez víkend v Prešove po presvedčivých výhrach nad Elbou Prešov a SVM Senica.

Najmä druhý zápas bol z pohľadu dôležitosti rozhodujúci a Trnavčanky víťazstvo v každom sete vybojovali až v koncovkách setoch, ktoré však zvládli. Ani istý postup, družstvo pod vedením kapitánky Viktórie Melišovej, nezabrzdil ich dominanciu, ktorú si preniesli zo základnej časti po víťazstvách v 32 zápasoch v rade.

V nedeľu 10. 4. 2016 vrátili jedinú prehru v sezóne družstvu z extraligy DDK-LED Senica z prechádzajúceho barážového turnaja, keď presvedčivo zvíťazili 3:0.

Po 25 rokoch tak v Trnave znovu diváci uvidia extraligové volejbalové zápasy.

hit-ucm-postup
Radosť z postupu do najvyššej súťaže na palubovke v Prešove

Foto: hittrnava.sk

„Počas štyroch rokov sa káder formoval i prirodzene obmieňal. V družstve sa objavili bývalé trnavské volejbalistky, študentky vysokých škôl a v ostatných dvoch sezónach aj odchovankyne Volejbalovej akadémie založenej HIT Trnava v roku 2011,“ hodnotil predseda Volejbalového oddielu HIT UCM Trnava Miloslav Duchoň.

Niektoré hráčky však zostali v kádri bez prestávky – nahrávačka, trnavská rodáčka Miroslava Brezinová, Zdenka Rusnáková z Piešťan (blok, smeč) a vysokoškolská študentka Viktória Melišová zo Žiaru nad Hronom (blok).

Tento úspech by tiež nebol bez autorky myšlienky univerzitného volejbalového klubu Kristíny Pomsárovej, v súčasnosti absolventky Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, ktorá začínala aj na poste trénera s Miloslavom Duchoňom v sezónach 2012/2013 a 2013/2014.

Rastislav Filípek (tréner Hit UCM Trnava) po víkende v Prešove: „Po druhom barážovom víkende, počas ktorého sme získali 9 bodov sme vybojovali účasť v extralige na sezónu 2016/2017, s čím som veľmi spokojný, dievčatám ďakujem a zároveň gratulujem.“

Zostava HIT UCM Trnava: Melišová, Snopková, Behúnová, Režná, Šarniková, Rusnáková (Brezinová, Čakanišinová, Ivanovičová, Vu Thu, liberá: Šefčíková, Duchoňová).

Fotogalériu nájdete na www.facebook.com/hittrnava.

Ulož ako PDF
Napísal 12. apríla 2016 8:18. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Šport, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “V Trnave sa bude hrať vďaka úspechu HIT UCM po štvrťstoročí ženská volejbalová extraliga”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.