reklama

Očakávaná rekonštrukcia zásadne zmení tvár sídliska Zátvor, začne už čoskoro

Dlhodobo plánovaná obnova a komplexná modernizácia dvoch sídliskových dvorov na Zátvore je za dverami. Mesto hľadá prostredníctvom verejnej súťaže realizátora stavebných prác.

Sídlisko Zátvor bude mať zrejme už na konci jesene 2016 komplexne upravené dva verejné dvory.

Víťaza verejnej súťaže chce radnica vybrať do konca augusta, následne by mali začať samotné stavebné práce. Tie potrvajú asi štyri mesiace.

Mesto investuje do rekonštrukcie priestranstiev približne 300-tisíc eur.

zatvor
Sídlisko Zátvor

Z projektu vyplýva, že centrálny dvor č.2 je riešený ako spoločensko-športový sú v ňom dve jestvujúce asfaltové ihriská, ktoré sa po rekonštrukcii využijú – jedno po oprave a úprave povrchu liatou gumou bude slúžiť ako multifunkčné ihrisko – ohradené plotom do výšky 3 metre.

Druhé taktiež obnovia – dostane povrch z gumených štvorcov a bude slúžiť ako cvičebná plocha so statickými fit prvkami ako sú hrazda, bradlá, steper a iné.

Stredom priestoru bude prechádzať centrálny chodník z liateho asfaltu, lemovaný obrubou z dlažby, ktorý kopíruje vyšliapanú trasu.

V severnej časti vnútrobloku vznikne centrálna oddychová zóna spevnené plocha z mlatu s lavičkami obklopená tieniacimi konštrukciami, novovysadenými stromami, kríkmi a tiež záhonmi trvaliek doplnená odpadkovými košmi a stojanom na bicykle.

Popri stredovom chodníku, ktorý sa vinie stredom celého dvora v blízkom v okolí športových plôch budú umiestnené viaceré hracie prvky pre násťročných napr. sieťový kolotoč, dvojhojdačka, tyčový kolotoč, koleso balansovanie, doplní sa mobiliár lavičky v okolí hracích prvkov, smetné koše i stojan na bicykle.

Súčasťou prác je inventarizácia drevín s návrhom na ozdravné opatrenia. Výsadba bude doplnená novou výsadbou v pestrejšej druhovej skladbe.

V rámci dvora pribudne jeden stĺp verejného osvetlenia.

Sídliskový dvor č. 3 je v susedstve centrálneho dvora, plochou menší, charakteristický umelým kopcom, ktorý vymedzuje mieru jeho využitia.

Pôvodné detské ihrisko pre deti do 6 rokov bude zdemontované a nahradené novým s povrchom z liatej gumy, s umelými terénnymi nerovnosťami a novými hracími prvkami ako sú minilanový kolotoč, kolotoč sedačkový, rebrík, pružinová hojdačka, trampolína, pieskovisko.

Okrem hracích prvkov budú umiestnené pri detskom ihrisku lavičky a nevyhnutný mobiliár.

Ihrisko bude ohradené nízkym plotom a lemované zeleňou.

Osadené budú dva prvky pre staršie deti a to lanový prvok na lezenie s dopadovou plochou z okruhliakov a jeden do svahu kopca (rebrík s lanom a šmykľavka). V severnej časti dvora pribudnú tri piknikové stoly s lavičkami.

Po inventarizácii drevín vo dvore sú navrhnuté pestovateľské opatrenia a výruby, spolu s náhradnou výsadbou.

Predpokladaná hodnota diela je 313-tisíc eur bez DPH, verejná súťaž by mala konečnú cenu skresať.

Zmluva s realizátorom stavebných prác potrvá štyri mesiace.

Ulož ako PDF
Napísal 2. augusta 2016 8:48. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Očakávaná rekonštrukcia zásadne zmení tvár sídliska Zátvor, začne už čoskoro”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.