reklama

Trnavský samosprávny kraj zaradil do registra investícií na rok 2019 aj rekonštrukciu cesty do Suchej nad Parnou

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) plánuje zrekonštruovať cestu medzi Trnavou a Suchou nad Parnou. Investičný zámer je zaradený do návrhu rozpočtu TTSK na rok 2019.

Plánovaná rekonštrukcia sa týka úseku od železničného priecestia v Trnave po križovatku v Suchej nad Parnou pri odbočke na Horné Orešany. Dĺžka úseku je približne 5,8 km.

Trnavská župa predpokladá, že náklady na obnovu cesty III. triedy dosiahnu asi 1,1 milióna eur. Túto čiastku kraj zaradil aj do budúcoročného rozpočtu a registra investícií na rok 2019.

Cesta z Trnavy do Zvončína a Suchej nad Parnou patrí medzi najnebezpečnejšie úseky v okolí. Došlo tu k mnohým nehodám s vážnymi následkami.

Technický stav je už dlhé roky veľmi zlý, komunikácia sa na mnohých miestach prepadáva, má nespevnenú krajnicu a je aj pomerne úzka.


Cesta medzi Trnavou a Suchou nad Parnou

Zdroj: Google Street View

Trnavský samosprávny kraj plánuje v budúcom roku investovať aj do opravy cesty medzi Borovcami a Trebaticami (200-tisíc) či do rekonštrukcie cesty z Krakovian po hranicu s okresom Nové Mesto nad Váhom (680-tisíc).

Takmer štvrť milióna eur kraj vyčlení na opravu cesty II. triedy v Hlohovci za železničným priecestím, 50-tisíc eur pôjde na na technicko – ekonomickú štúdiu riešenia dopravy v meste Hlohovec.

Župa si chce v roku 2019 nechať vypracovať aj projektové dokumentácie obchvatov Zelenča a Hrnčiaroviec nad Parnou, spolu je na ne vyčlenených v návrhu rozpočtu 40-tisíc eur.

V návrhu rozpočtu v oblasti dopravy sú aj investičné akcie do rekonštrukcií ciest na Záhorí (Senica – Kunov, Jablonica – Cerová, Radošovce – Mokrý Háj) či v južných okresoch (Dolný Štál – Topoľníky, Matúškovo – Dolné Saliby, Pusté Úľany, železničné priecestie v Galante).

Register investícií TTSK na rok 2019 počíta v oblasti školstva v Trnave s rekonštrukciou internátu Strednej zdravotníckej školy za 200-tisíc eur, s rekonštrukciou fasády Obchodnej akadémie za 150-tisíc, s realizáciou protipožiarnych opatrení na Strednej priemyselnej škole dopravnej za 60-tisíc, s výmenou okien na SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku za 125-tisíc či s obnovou sociálnych zariadení na SPŠ v Trnave za 150-tisíc eur.

Z kultúrnych zariadení v Trnave má získať zdroje Divadlo Jána Palárika na na odvlčenie objektov vo výške 150-tisíc eur, Galéria Jána Koniarka na rekonštrukciu strechy prístavby 100-tisíc eur.

Návrh rozpočtu na rok 2019 budú krajskí poslanci schvaľovať v stredu 12. decembra.

Ulož ako PDF
Napísal 12. decembra 2018 10:16. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Trnavský samosprávny kraj zaradil do registra investícií na rok 2019 aj rekonštrukciu cesty do Suchej nad Parnou”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.