reklama

Bročka venuje časť platu trnavskej nadácii, zamestnanci úradu prídu o 20 percent mzdy

Trnavská radnica sa po rozhovoroch s odborovým zväzom dohodla na plošnom znížení platov zamestnancov mestského úradu na 80 % ich pôvodnej mzdy s platnosťou od 1.apríla 2020 až do odvolania. Časti zo svojej mzdy sa vzdá aj primátor Peter Bročka, ktorý toto rozhodnutie zverejnil na svojom profile na Facebooku.

„Po rozhovoroch s odborovým zväzom sme sa dohodli na plošnom znížení platov zamestnancov úradu na 80 % ich pôvodnej mzdy od 1.4. až do odvolania. Je to krízové opatrenie, ktoré nie je pre nikoho jednoduché ani príjemné. V tejto chvíli však nevieme ako dlho môže mimoriadna situácia trvať ani aké môže mať následky,“ napísal Bročka.


Peter Bročka v uliciach Trnavy, 16. marca 2020

Trnavský primátor zároveň zverejnil rozhodnutie o vzdaní sa časti svojej mzdy.

„Keďže mám ako človek zodpovednosť nielen voči svojej rodine, ale pri výkone funkcie aj voči podriadeným a občanom, vzdávam sa od rovnakého dátumu celej svojej mzdy nad rámec minimálneho zákonného platu primátora v prospech mestskej nadácie Trnava Trnavčanom,“ uviedol.

Aktuálna hrubá mzda primátora Trnavy je v tomto roku 6186 eur mesačne.

Petrovi Bročkovi schválilo mestské zastupiteľstvo na konci roka 2018 k základnému platu 3866 eur odmenu vo výške 60 percent, čo predstavuje viac ako 2300 eur v hrubom.

Práve túto čiastku odvedie do odvolania na účet mestskej nadácie Trnava Trnavčanom.

Primátor zároveň avizuje, že súčasná kríza bude mať dopad aj na mestský rozpočet.

Ako nám povedal 16. marca 2020 v neformálnom rozhovore, „musíme si uvedomiť, že mnohé naplánované investičné akcie si jednoducho nebudeme môcť dovoliť“.

Ulož ako PDF
Napísal 19. marca 2020 14:55. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Bročka venuje časť platu trnavskej nadácii, zamestnanci úradu prídu o 20 percent mzdy”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.