reklama

O čistotu ulíc sa postarajú tri nové mechanizmy za vyše pol milióna eur

Trnavské ulice budú vďaka realizácii projektu Zlepšenie kvality ovzdušia čistiť tri nové mechanizmy.

Mesto Trnava vypísalo verejnú súťaž na dodávku malého a stredného zametača a podvozku s cisternou na vodu. Z celkovej hodnoty oprávnených nákladov na kúpu strojov vo výške 527-tisíc eur získala trnavská samospráva na kúpu mechanizmov z operačného programu Životné prostredie 500-tisíc eur.

Ilustračné foto: Simed

„Projekt prispeje k znižovaniu nebezpečných látok v ovzduší zvýšením frekvencie a kvality čistenia miestnych komunikácií. Tri nové čistiace stroje budú disponovať vyšším sacím výkonom a objemovo väčšími kapacitami ako súčasné zariadenia. Zintenzívnenie kvality a kvantity čistenia zníži množstvo tuhých látok po zimnom posype, častí pneumatík, prach a podobne, ktoré sa dostávajú do ovzdušia z nevyčisteného povrchu vozovky. Zariadenia budú čistiť pozemné komunikácie v zimných a letných mesiacoch. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou, Európskym fondom regionálneho rozvoja,“ prezentovalo podrobnosti mesto v tlačovej správe.

Ulož ako PDF
Napísal 16. mája 2011 2:41. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “O čistotu ulíc sa postarajú tri nové mechanizmy za vyše pol milióna eur”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.