reklama

Auto s kyselinou začalo horieť počas jazdy, polícia evakuovala okolie stanice

Približne o 13.30 hodine začalo horieť v stredu 4. apríla na Dohnányho ulici v miestach pri železničnom podjazde pravdepodobne počas jazdy osobné auto Seat Alhambra.

Podľa prvých správ osobné auto s prievidzským evidenčným číslom prevážalo asi 250 kg kyseliny dusičnej, ktorá sa vznietila. Desiatky metrov od horiaceho vraku bolo cítiť nepríjemný zápach. Polícia evakouvala okolie pizzerie, vrátane železničnej stanice. Doprava je odkláňaná cez vedľajšie ulice, na cestách sa tvoria kolóny.

Požiar automobilu s nebezpečnou chemikáliou paralyzoval dopravu v meste, v mnohých prípadoch predstavovalo zdržanie až jednu hodinu. Policajné hliadky uzatvorili okolie v okruhu približne 250 metrov.








Na mieste zasahujú hasiči so špeciálnou technikou, vrátane dekontaminačnej sprchy. Únik kyseliny dusičnej potvrdil aj krajský šéf Imrich Puha. „Evakuácia okolie je nutná, sami jasne cítite ten zápach,“ komentoval Puha. Ľudia v okolitých budovách, vrátane fakultnej nemocnice, boli upozornení, aby pozatvárali okná.

Horiace auto vodič narýchlo zaparkoval pred Pizza Exxpres, stačil akuráť tak vybehnúť von. Z auta šľahali plamene a stúpali kúdoly čierneho dymu,“ opisuje udalosť očitý svedok pán Anton.

Po zasypaní miesta požiaru pieskom a vápnom už podľa slov zastupujúceho hovorcu KR HaZZ v Trnave Martina Hrušku nebezpečenstvo obyvateľom nehrozí.

Vlaky zo stanice ani do stanice v Trnave nepremávajú. Situácia by sa mohla znormalizovať najskôr po 18. hodine.

Únik kyseliny dusičnej bol v Trnave zaznamenaný naposledy v septembri minulého roka na Hospodárskej ulici.

VIDEO:

Ulož ako PDF
Napísal 4. apríla 2012 14:43. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Auto s kyselinou začalo horieť počas jazdy, polícia evakuovala okolie stanice”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.