reklama

Trnava patrí medzi lídrov v oblasti recyklácie odpadov

Mesto Trnava sa v rámci Slovenska radí medzi lídrov v oblasti separovaného zberu odpadov.

Už niekoľko rokov sa spracovaniu a recyklácii odpadov venuje systematicky na skládke komunálneho odpadu spoločnosti .A.S.A. na Zavarskej ceste.

Prezentácii tejto činnosti venovala trnavská samospráva priestor aj na minulotýždňových Dňoch zdravia. V jednom zo stánkov hovorili pracovníci mestského úradu o pozitívach zberu druhotných surovín a následnej recyklácie.

Komunikovať s ľuďmi o tejto téme priamo na Trojičnom námestí sa ukázalo ako dobrý nápad. Mesto Trnava sa problematicke separácie venuje skutočne zodpovedne. Myslíme si, že informovanosť verejnosti je v oblasti environmentálneho povedomia zásadná,“ poznamenal Ing. Peter Novák z odboru dopravy a komunálnych služieb Mestského úradu v Trnave.

Mesto v súčasnosti recykluje papier, plasty, tetrapaky, kovy, ale aj textil a použitý jedlý olej.

Počiatky separácie druhotných surovín siahajú do roku 1997. Vtedy mesto spracovalo 47 ton papiera a skla. V roku 2000 narástol objem separovaného zberu na 74,5 tony, už vrátane plastov. O ďalších päť rokov neskôr už dosiahol objem separovaého zberu na 530 ton a v minulom roku spracovala spoločnosť .A.S.A. až 1605 ton druhotných surovín.

V rokoch 1997 – 2011 dosiahla recyklácia druhotných surovín v meste Trnava takmer 9200 ton.

Od minulého roka separujeme aj textil, najnovšie prebieha aj zber použitých jedlých olejov. Obyvatelia mesta môžu bezplatne odovzdať tieto suroviny v špeciálne označených kontajneroch alebo v jednom zo šiestich zberných dvorov,“ doplnil P. Novák.

Ulož ako PDF
Napísal 18. júna 2012 11:43. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Trnava patrí medzi lídrov v oblasti recyklácie odpadov”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.