reklama

Mesto prezentuje pešiu zónu pre verejnosť, pozrite si vizualizácie aj vybraný mobiliár

Maketu budúcej pešej zóny spolu s veľkoplošnými vizualizáciami a fotografiami vybraného mobiliáru si môže prezrieť verejnosť v priestoroch trnavskej radnice vo štvrtok 27. a v piatok 28. septembra od 9. do 16. 30 hodiny.

V piatok od 9. hodiny sa uskutoční s konferenčnej sále verejná prezentácia celého projektu pripravovanej rekonštrukcie Hlavnej ulice.

Samotná obnova pešej zóny by mala začať v priebehu prvej polovice budúceho roka a rozdelená bude na štyri časovo na seba nadväzujúce etapy.


Vizualizácie spolu s maketou si môžete pozrieť aj v priestoroch radnice

Podľa predbežných odhadov investuje mesto do rekonštrukcie Hlavnej ulice približne 3,5 milióna eur. Po rekonštrukcii bude pešia zóna začínať už pri mestskej veži. Dnešný priestor pred Divadlom Jána Palárika bude teda súčasťou novej pešej zóny.

Projekt počíta aj s výsadbou 57 stromov, z nich 49 bude Jaseň mannový a 8 okrasných hrušiek. Celkovo by malo byť tiež vysadených 266 stálozelených krovín, 1800 kusov cibuľovín a 400 sezónnych kvetín na celkovej ploche 365 m2.

Novú pešiu zónu obohatia aj dve chodníkové a dve pitné fontány. Počíta sa aj s umiestnením umeleckých diel. Na ich dodávku a realizáciu bude vypísaná samostatná verejná súťaž.

Podľa slov Ing. Petra Purdeša z Odboru územného rozvoja a koncepcií Mestského úradu v Trnave v súčasnosti je hotový realizačný projekt a pripravujú sa podklady pre stavebné konanie.

Mesto bude následne hľadať dodávateľa stavebných prác. Tie potrvajú predbežne asi 18 mesiacov. Rekonštrukcia začne pri mestskej veži a práce sa budú presúvať smerom k Evanjelickému domu. „Rozpracovaný bude vždy len jeden konkrétny úsek, Hlavná ulica teda nebude rozbitá v celej dĺžke, ale vždy len po jednotlivých etapách. Pešia zóna bude aj počas prebiehajúcich prác otvorená a priechodna,“ priblížil P. Purdeš.

K projektu pešej zóny sa vyjadrovala verejnosť aj odborníci od roku 2006. Pôvodný rozpočet na rekonštrukciu pešej zóny bol približne 6 miliónov eur, mesto však vtedy počítalo so získaním približne štyroch miliónov eur z európskych fondov.

Priložené fotografie znázorňujú vizualizácie budúcej pešej zóny, a tiež najnovšie verzie vybraného mobiliáru, ktorý by mal byť v priestoroch Hlavnej ulice osadený.

Mobiliár:





Vizualizácie:




Ulož ako PDF
Napísal 27. septembra 2012 13:16. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Mesto prezentuje pešiu zónu pre verejnosť, pozrite si vizualizácie aj vybraný mobiliár”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.