reklama

8. Jarné čistenie Kamenáča prinieslo rekordnú účasť 150 dobrovoľníkov

Rekordných 150 dobrovoľníkov sa pustilo v sobotu 29. marca do Jarného čistenia Kamenného mlyna.

Tradičné podujatie zaknihovalo počas víkendu už 8. kapitolu. Dobrovoľníci sa rozdelili na viacero skupiniek a spoločnými silami odľahčili Kamenáč od viac ako 1,2 tony odpadu.

Účastníci poľovačky na odpadky čistili územie okolo amfiteátra, kúpaliska, lužný lesík, lesopark, povodie riečky Parná za rybníkmi, splav, neporiadok vyzbierali aj na cestičke pri záhradkách smerom k depu.

Pre porovnanie – vlani sa vyzbieralo cez tri tony odpadu, pred dvomi rokmi to boli až takmer štyri tony. Pozitívnou správou je, že aj napriek neustále rozširujúcemu sa počtu dobrovoľníkov a vyzbieraného územia sa z roka na rok počet odpadu v Kamennom mlyne znižuje,“ konštatoval jeden zo zakladateľov akcie Matej Lančarič.

kamenac-1
kamenac-4
Záujem Trnavčanov o svoje okolie každým rokom stúpa

Do upratovania zapojili aj žiaci z trnavskej ZŠ na Bottovej ulici vďaka aktivite pani učiteľky Gabriele Budinskej, ktorá dokázala vďaka svojej environmentálnej osvete a výchove prilákať na akciu desať svojich žiakov, ako aj školákov z iných tried.

Ani v tomto roku opäť nechýbali rodiny s deťmi či skôr narodení dobrovoľníci, čo len potvrdzuje multigeneračnosť akcie.

Po ukončení brigády sa uskutočnilo vítanie jari v Kamenáči prostredníctvom vystúpenia hudobného zoskupenia Dua Acoustic, ktoré bolo odmenou pre účastníkov podujatia. Výborní trnavskí gitaristi Michal Klátik a Jozef Šinský odohrali pre podporu podujatia bez nároku na honorár a zároveň svojím koncertom pokrstili vynovený amfiteáter v Kamennom mlyne.

Ďakujem všetkým, ktorí prišli a ukázali, že im na svojom okolí a prírode záleží. Bol to vydarený deň,“ dodal Lančarič.

Akciu spoločne zorganizovali občianske združenia Trnavská alternatíva.sk, Lepšia Trnava, Trnavskí bíli medvedi v spolupráci s mestom Trnava. Samospráva zabezpečila igelitové vrecia a odvoz odpadu na skládku.

Ďalšie fotografie:
kamenac
kamenac-3
kamenac-5

Ulož ako PDF
Napísal 1. apríla 2014 9:26. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “8. Jarné čistenie Kamenáča prinieslo rekordnú účasť 150 dobrovoľníkov”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.