reklama

Vianočný Rínek bude pod strechou

Obľúbený mestský trh sa prvýkrát neuskutoční pod holým nebom. V sobotu 6. decembra 2014 sa na jeden deň presťahuje do Synagógy na Halenárskej ulici. Genius loci tejto historickej budovy istotne navodí nevšednú vianočnú atmosféru a najmä, poskytne návštevníkom útočisko pred zimou.

Predajcovia budú po prvý raz vystavovať svoj tovar v priestoroch Synagógy – Centre súčasného umenia. V ponuke stánkov budú už tradične home-made produkty, ako bižutéria, textílie, pleteniny, dekorácie, platne, zápisníky, čiapky, prírodná kozmetika či hračky, ktoré poslúžia ako skvelé vianočné darčeky.

Júlia Č. Oravcová vysvetľuje výber miesta konania decembrového Rínku: „Chceli sme, aby mal Vianočný Rínek o niečo komornejší, kompaktnejší charakter, a aby sa pri nakupovaní ľudia netriasli zimou. Hoci sú kapacitné možnosti Synagógy v porovnaní s ulicou obmedzené, snažili sme sa zostaviť výber tak, aby bol naozaj pestrý, voňavý a vianočný.“

Spolu bude na Rínku 33 predajcov, ktorých organizátori priamo oslovili. Vo vianočnom menu nechýbajú ani domáce džemy, koláče, med a vianočné oblátky. Nádvorie Synagógy bude patriť milovníkom dobrého jedla. Od 10. do 19. hodiny bude otvorená gastro zóna s koláčmi, domácimi hamburgermi, borščom a inými dobrotami. Budete môcť ochutnať výborný vianočný punč, skvelé sirupy a vínko.

rinok-ZIMA-pl

Krajšie Vianoce pre všetkých

Vianočný Rínek sa bude niesť v benefičnom duchu. Zaplatením vstupenky vo výške 2 eurá (vstupné nemusia platiť deti a dôchodcovia), prispejú návštevníci Rínku na pomoc sociálne slabším, aby aj oni mali krajšie Vianoce.

Pokračuje Miroslava Hlinčíková: „Sumu vyzbieranú zo vstupného prerozdelíme konkrétnym rodinám prostredníctvom neziskových organizácii, s ktorými spolupracujeme. Nie každý si môže dovoliť mať pekné Vianoce plné darčekov a dobrého jedla. Rozhodli sme sa preto, že vianočnému Trnavskému rínku dáme benefičný charakter. Odkedy Rínek organizujeme, spoznali sme sa s viacerými neziskovkami, ktore sa venujú práve sociálne slabším rodinám, alebo rodinám, v ktorých kvôli ťažkému zdravotnému problému nie je peňazí nazvyš, ako je napríklad Krízové stredisko Trnava a iní.“

Novinkou bude aj zbierka vianočných darčekov. Vysvetľuje opäť Júlia Č. Oravcová: „Radi by sme vyzvali ľudí, aby na Vianočný Rínek priniesli maličkosti, ktoré by si aj oni radi našli pod stromčekom. Môžu to byť knihy, bižutéria, pletené rukavice či pekná dekorácia. Aj gastrolístky či vstupenka na koncert či do divadla sú skvelým darčekom. Samozrejme, nemali by to byť staré, použité veci.“

Prinesené darčeky nie je potrebné baliť, organizátori ich zabalia do vianočných balíčkov a opäť v spolupráci s neziskovými organizáciami prerozdelia konkrétnym rodinám.

Hudobný program a workshopy počas dňa

Počas celého trvania Rínku budú v priestoroch Synagógy navodzovať vianočnú atmosféru aj hudobné vystúpenia a naživo zaspievané koledy. Príjemnú atmosféru navodí napríklad koncert Petra Adamova. Pre tých, ktorí radi niečo tvoria, sú pripravené dielničky a rôzne workshopy, kde si môžu rodiny s deťmi vytvoriť veselé vianočné dekorácie a darčeky.

„Dúfame, že Vianočný Rínek bude výnimočný, priestorom, náladou, atmosférou a najmä ľuďmi, ktorí nás prídu podporiť. Na všetkých sa už teraz veľmi tešíme a dúfame, že sa aj Vianočný Rínek stane tradíciou,“ uzatvára Miroslava Hlinčíková.

Ulož ako PDF
Napísal 24. novembra 2014 13:29. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.