reklama

Fanúšikovia budú na Koncerte pre Johna Dopyeru spomínať na Dobrofest

V prvú marcovú sobotu sa v novootvorenom City Clube (bývalý Motobar na Zelenom kríčku) uskutoční špeciálny koncert s názvom Koncert pre Johna Dopyeru s podtitulom Malý Dobrofest.

Podujatie pripomenie pamiatku významného slovenského rodáka Johna Dopyeru (1893 -1988), vynálezcu rezofonickej gitary dobro a nositeľa Čestného občianstva mesta Trnava, ktorý vyrástol v neďalekej Dolnej Krupej.

„Dobrofest bol jediným podujatím svojho druhu nielen na Slovensku, ale aj na celom svete, a výraznou mierou prispel k zviditeľneniu nášho mesta,“ hovorí bývalý člen organizačného štábu Dobrofestu a spoluorganizátor marcového podujatia Roman Áč.

Koncert pre Johna Dopyeru pripomenie aj 80. výročie narodenia prvého slovenského dobristu, Trnavčana Gusta Bleščáka, pamiatku nebohého „kráľa Dobrofestu“ amerického hudobníka a speváka Boba Brozmana, rovnako tak nedávno zosnulého vynálezcovho syna, Johna Edwarda Dopyeru, ktorý stál pri začiatkoch Dobrofestu a bol jeho viacnásobným hosťom.

dobrofest
Archívna snímka z Dobrofestu na Trojičnom námestí

V sobotu 7. marca sa v City Clube predstavia Willie Jones Band (USA/SK), Toni Balocco (IT), Julian Socha (GB), Bill Faster with Henrich Novák (SK), Ľuboš Beňa & Bonzo Radványi.

Americký spevák Willie Jones v priebehu svojho vystúpenia predstaví aj piesne z nového albumu Hands Of Time, ktorý nahral so svojou slovenskou kapelou a následne ho v City Clube aj slávnostne pokrstí.

Fanúšikovia hudby budú počas niekoľkohodinového koncertu počuť najmä klasické country, bluegrass, moderné country či blues.

Súčasťou akcie bude aj výstava plagátov, bulletinov a iných propagačných materiálov zo všetkých Dobrofestov, ktoré sa uskutočnili v minulosti.

Organizátori pripravujú aj videoprojekciu, počas ktorej sa budú vysielať archívne dokumenty, klipy a reportáže nakrútené v bohatej histórii podujatia.

Historicky prvý Dobrofest sa uskutočnil v centre Trnavy v roku 1991 a trval nepretržite 17 rokov. V časoch najväčšej slávy navštevovali mesto tisícky fanúšikov hudby nielen zo Slovenska, Čiech a okolitých krajín, ale celého sveta.

„Dali sme si za cieľ nielen spomínať, ale opätovne dať dohromady ľudí, ktorí majú záujem na tom, aby sa festival ešte niekedy uskutočnil v jeho pôvodnej podobe,“ poznamenal Roman Áč.

Podujatie organizuje trnavská Agency J.H. s podporou mesta Trnava.

Začiatok je 7. marca 2015 o 19. hodine, vstupné 7 eur.

maly-dobrofest

Ulož ako PDF
Napísal 20. februára 2015 11:22. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.