reklama

Audit potvrdil, že strava v trnavskej nemocnici nie je predražená

Fakultná nemocnica Trnava si v uplynulom období dala vypracovať nezávislý a objektívny audit výpočtu nákladov na prípravu a výdaj stravy. Tento audit mal za úlohu potvrdiť správnosť výpočtu nákladov na prípravu a výdaj stravy pre pacientov a zamestnancov nemocnice a skontrolovať správnosť kalkulácie ceny stravnej jednotky.

Nemocnica oslovila 20 najväčších audítorských spoločností v Slovenskej republike podľa týždenníka TREND, z ktorých vybrala najvýhodnejšiu cenovú ponuku. Na základe najnižšej predloženej cenovej ponuky audit vykonávala spoločnosť BDR s.r.o.

Predmetom auditu bola kontrola výpočtu nákladov na prípravu a výdaj stravy pre pacientov a zamestnancov Fakultnej nemocnice Trnava a kontrola správnosti metodiky kalkulácie ceny stravnej jednotky.

nemocnica-jedalen-3
Zrekonštruovanú nemocničnú jedáleň otvorili v auguste 2014

Ilustračné foto

Správa nezávislého audítora konštatuje, že získal dostatočné a pravdivé dôkazy ako východisko pre jeho názor a že predložená Kalkulácia výpočtu stravnej jednotky pacientov a zamestnancov vo Fakultnej nemocnici Trnava poskytuje vo všetkých významných súvislostiach pravdivý a verný obraz o skutočne vynaložených nákladoch a výnosoch na prípravu a výdaj stravy pre pacientov a zamestnancov vo Fakultnej nemocnici Trnava. 

„Chceli sme vylúčiť akékoľvek pochybnosti o správnosti výpočtu stravnej jednotky. Po tomto audite môžeme s istotou poprieť akékoľvek označenie medializovaného stravovacieho tendra ako predraženého. Do diskusie sa totiž zapojilo množstvo ľudí, ktorí dostatočne nerozumeli ekonomike zdravotníckych zariadení a nebrali do úvahy množstvo iných faktorov, ktoré na cenu vplývajú,“ povedal na margo auditu riaditeľ Fakultnej nemocnice Trnava Martin Neštický.

„Celé zabezpečenie fungovania stravovania, rozsiahle rekonštrukcie, zavedenie tabletového systému u nás boli robené pre pacientov a zamestnancov,“ dodal Neštický.

Tabletový systém, ktorého zavedenie nasledovalo po rozsiahlej rekonštrukcii kuchyne a jedálne, zabezpečuje efektívne dodanie uzavretej teplej stravy v tabletoch priamo pred pacienta na oddelenie, čím sa eliminuje riziko kontaminácie stravy, nejednotnosť porcií a na zdravotnícky personál nie sú kladené požiadavky, ktoré priamo nesúvisia s poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Sestry sa tak môžu vo väčšej miere venovať pacientovi.

(Tlačová správa FN Trnava)

Ulož ako PDF
Napísal 6. júla 2015 13:35. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0.


INZERCIA

6 komentárov pre “Audit potvrdil, že strava v trnavskej nemocnici nie je predražená”

  1. 1
    durotrulo says:

    Načo sa robí audit, keď už je uzavretá zmluva?! Keď si chce niekto upokojovať svedomie, nech si to platí z vlastných peňazí a nie z firemných (nemocničných). Ďalších (ak mám správne informácie) 9000,- € v ….

    • 1.1
      Nfofi says:

      Audit sa robi, lebo:
      – dalsia moznost nieco pumpnut
      – ukludnit ovce
      – schovat rozkradanie za audit

  2. 2
    ala says:

    Prednedávnom som strávila dva týždne v nemocnici. Medzi to najhoršie, čo som tam zažila, bol každodenný kontakt s nemocničnou stravou. Najlepšie z celého dňa boli raňajky. Obed a večera boli pre mňa, žiaľ, často nejedlé. Segedínsky guláš zahustený, podľa všetkého, solamylom, zemiaky bez soli, 3x v týždni na večeru do isté mäso na prírodno bez chuti. Vďačím všetkým mojim rodinným príslušníkom, ktorí mi nosili domácu stravu. Z celého nášho oddelenia sa jedla často dotklo len pár pacientov, ostatní vracali podnosy takmer nedotknuté. Podľa auditu nie sú vynaložené náklady na stravnú jednotku predražené. Skúste sa však pozrieť, koľko odpadu po jednom jedinom dni po takto pripravenej strave zostane.

    • 2.1
      Nfofi says:

      Naposledy som bol v nemocnici v roku 2001 s presne rovnakymi skusenostami.

      Jest sa dali ranajky rozky a maslo, obedu a vecere som sa nikdy nedotkol. Radsej som si objednal pizzu

    • 2.2
      palo says:

      s tou stravou súhlas, tiež som manželke nosil jedlo ……

      problém tej stravy je že v kuchyni varia podľa nejakej debilnej normy a nie podľa chuti ……..

      • 2.2.1
        Nfofi says:

        Pacient je v tomto akoze “bezplatnom” zdravotnictve obycajny produkt a nie
        zakaznik.

        Preto je jedno co ten produkt do seba natlaci.

Napíš komentár

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.