reklama

Kultúrny priestor Berliner prináša s príchodom jesene nový program

Dočasný kultúrny priestor Berliner po letnej pauze opäť rozbieha svoju činnosť na Pekárskej 40. Program sa začína počas tohto týždňa prvými podujatiami.

streda 16. septembra, 19:00
KineDok: Krv

 

Ruský dokumentárny film, 59 minút. Stanica pre mobilný odber krvi jazdí po mestečkách ako putovný cirkus. Darcov je v Rusku dostatok. Starí, mladí, nezamestnaní aj dôchodcovia stoja v rade. Štát platí 850 rubľov (15 eur) za pol litra krvi. Pre mnohých ľudí to predstavuje ich jediný príjem. Veľká ruská ríša minulosti upadá a jej obyvatelia bojujú o prežitie. Rusko je svetový outsider a rovnako ako flákači, ktorí si nevedia nájsť prácu a predávajú svoju krv, aby prežili, Rusko predáva ropu. Krv a ropa na predaj.

Podrobnosti:
https://www.facebook.com/events/1667896893422129/
http://www.malyberlin.sk/eventy/kinedok-krv/

sobota 19. septembra, 19:00
Divadlo Kontra: Rum a vodka

Hádka so šéfom. Pár pív. Hádka so ženou. Zase pár pív. Koniec? Nie! To je len začiatok šialeného víkendu, v ktorom sa môže prihodiť všetko. Iba pre milovníkov silných dojmov a silných drinkov!

Komédia Rum a Vodka, to je mix, čo vraj aj „mŕtveho postaví na nohy“, je to aj dlhý víkend človeka na ceste do zatratenia. Ukazuje everymana, ktorý prežíva neočakávaný a fatálny úpadok do nemilosti, hľadá naplnenie, ktoré ho vedie od baru k baru a nakoniec do náručia ženy, o ktorej verí, že „uzdraví jeho život“.

Podrobnosti:
https://www.facebook.com/events/693481907452543/
http://www.malyberlin.sk/eventy/divadlo-kontra-rum-a-vodka/

utorok 22. septembra, 19:00
iShorts: Divné lásky

Láska má občas zvláštne podoby. Príďte sa pozrieť, ako ju vidia filmári z celého sveta, budete sa smiať, vyroníte pár sĺz a občas budete i prekvapene zízať. Celková dĺžka projekcie je 99 minút. Filmy sa budú premietať v originálnom znení s anglickými a českými titulkami.

Podrobnosti:
https://www.facebook.com/events/765266726916245/
http://www.malyberlin.sk/eventy/ishorts-divne-lasky/

streda 23. septembra, 19:00
Kukadlo: Najhlbšie filmové prepadáky

Náklady na výrobu veľkofilmu sa dnes počítajú v stovkách miliónov dolárov. Preto dolárov, lebo také obrovské sumy dokážu pravidelne pumpovať do svojich filmov iba hollywoodske korporácie. Reakcia divákov sa však nedá naplánovať. A keď sa vykašlú na veľkorozpočtovú produkciu, stáva sa z nej flop alebo prepadák. Nezriedka sa s neúspechom filmu zvezie na dno aj kariéra režiséra, hlavných predstaviteľov, producentov, ba zavše padne celé štúdio alebo žáner. Ukážky z najhlbších filmových prepadákov uvádza Juraj Kovalčík.

Podrobnosti:
https://www.facebook.com/events/948897178505036/
http://www.malyberlin.sk/eventy/kukadlo-najhlbsie-filmove-prepadaky/

sobota 26. septembra, 14:00
Mastering v Ableton live

Na tomto workshope pod vedením Tomáša Farkaša si ukážeme, akými rôznymi spôsobmi môžeme pristupovať k finalizácii svojich skladieb a aké chyby môžeme urobiť pri ich mastrovaní. Povieme si o rôznych druhoch ekvalizérov a iných efektoch, ktoré môžu našej hudbe vdýchnuť nový život, ale zároveň ju celú zničiť. Pokúsime sa odpovedať aj na otázku prečo „nahlas“ nemusí nutne znamenať „dobre“.

Podrobnosti:
https://www.facebook.com/events/1492076044448417/
http://www.malyberlin.sk/eventy/workshop-mastering/

utorok 29. septembra, 18:00
Autorské právo

O autorskom práve na Slovensku a o zmenách, ktoré prinesie nový Autorský zákon, nám príde porozprávať JUDr. Jana Veselská, riaditeľka odboru autorského práva na Ministerstve kultúry SR. V prednáške sa zameria na otázky, ktoré sa týkajú priamo umelcov a organizátorov kultúrnych podujatí.

Podrobnosti:
https://www.facebook.com/events/1488901811426324/
http://www.malyberlin.sk/eventy/autorske-pravo/

SEP-poster
Pre zväčšenie kliknite na poster

Ulož ako PDF
Napísal 12. septembra 2015 21:46. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.